Lista mea de bloguri

Like my blog?

joi, 30 iunie 2011

Despre greutate...




Greutatea, mai exact cea ideala, reprezinta in zilele noastre unul dintre cele mai dezbatute si tot-odata cele mai populare subiecte. Am citit in ultima vreme, mai exact in ultimele zile, pe diverse bloguri pe care le urmaresc, postari legate de greutatea ideala, de femei slabe si mai putin slabe. Din pacate, am constatat ca unele comentarii la aceste posturi sunt de-a dreptul nesimtite si multe persoane nu sunt capabile sa isi exprime punctul de vedere la un altul contradictoriu. Trist cand ne apucam sa criticam omul, in loc sa criticam parerea si cand ne ambitionam cu ardoare sa imbratisam opinii care ne convin si sa desfiintam din start alte pareri care ne dezavantajeaza. Nu am comentat la nici unul din aceste articole, ci am decis sa scriu parerea mea aici, in spatiul meu propriu si personal.
In primul rand, vreau sa o felicit pe Lavi, care a avut de departe pozitia cea mai corecta si mai obiectiva vis-a-vis de intreaga situatie si vreau sa ii transmit pe acesta cale ca sunt intru-totul de acord cu ea.

Asadar, cred sincer ca femeile suple sunt mai frumoase, insa nu exagerat de slabe de sa li se vada coastele, caci nimanui nu ii place sa vada un schelet ambulant. Standardele actuale de frumusete feminina presupun o oarecare suplete. Asadar, personal prefer o femeie slaba, chiar cu riscul de a nu avea cele mai pline forme, in locul uneia care are kilograme in plus. Cu toate acestea, consider ca exista o greutate ideala pentru fiecare persoana in parte, greutate care nu are foarte mult de a face cu dimensiunile 90-60-90. Spre exemplu, eu sunt destul de slaba, port marimea S, dar nu am peste bust marimea 90, ci mai putin, iar peste solduri usor mai mult de 90 de cm. Daca slabesc si ajung la mai putin de 52 de kg (cam la 50 kg am 90 peste solduri), sanii mi se micesc foarte mult, iar daca pun cateva kilograme peste 52 si sanii iau proportii, sunt prea lata in solduri. Asadar, m-am stabilit la 52 de kg si incerc pe cat posibil sa duc un stil de viata sanatos, sa imi controlez alimentatia si sa fac miscare.
Am vazut insa si femei usor plinute care arata foarte bine, insa imbracate. In costum de baie, nicio femeie plinuta nu arata mai bine decat una slaba. Nu are nimic de a face, dupa cum afirma cineva, cu kitchul balcanic, cu idealul de furmusete a la Bianca Dragusanu sau mai stiu eu ce pitzipoanca devenita vedeta peste noapte. Este doar o perceptie de estetica actuala! Daca faimoasele picturi rubensiene infatiseaza femei nud  astazi stranesc cel mult zambete ironice pe fetele brabatilor, acele femei erau in  epoca lor adevarate frumuseti! Estetica frumosului s-a schimbat de-a lungul timpului si este in continua transformare. Cine si-ar fi imaginat in urma cu 20 de ani ca brabatii vor purta poseta sau fusta?! Uite ca astazi, in colectiile de moda masculina vedem si astfel de lucruri... Bun, am cam deviat de la subiect, lucru care imi sta in caracter, dar, revenind, a nu se intelege ca imi plac barbatii in fusta, vroiam doar sa subliniez inca o data ca acum idealul de frumusete presupune o anumite suplete! Sunt de acord ca nu putem fi toate trase prin inel, dar trebuie sa ne respectam si sa incercam sa ne pastram o grutate decenta! Iar daca nu avem o greutate apropiata de cea ideala, macar sa ne abtinem de la remarci de genul: "mai bine asa decat scheletica!" sau "barbatilor oricum nu le plac slabanoagele" NU, nu e mai bine asa, iar mare parte dintre barbati prefera femeile suple ( repet, nu scheletice SUPLE). Iar exemplul cu Marilyn Monroe... ok, era o femeie superba pe vremea ei, dar acum cele mai frumoase femei din lume sunt:  Angelina Jolie, Adriana Lima, Jessica Alba, Giselle Bundchen... iar nici una dintre ele nu are nici un kg in plus!
In incheiere, doresc obligatoriu sa mentionez ca siluete superbe, de invidiat, au si Jennifer Lopez, Kim Kardashian sau Shakira, care sunt mai "bine facute" decat media, dar asta inseamna sa fii voluptoasa si sexy, dar nu vei vedea "sunculite" la vedere la nici una din ele.

PS: absolut memorabil din punctul meu de vedere este fundul lui Scarlet Johanson in "He's not that into you", care, imbracata in blugi este intr-adevar voluptoasa si extrem de sexy, dar nu grasa!

Astept pareri :)

luni, 27 iunie 2011

Capricii de iunie





Ador luna iunie... poate si pentru ca sunt nascuta in aceasta luna, nu stiu exact care este motivul, dar iubesc fiecare zi din ea! Ma rasfat in fiecare zi cu capsuni si cirese si desigur cu inghetata asezonata cu aceste minunate fructe. Imi place vremea capricioasa, asemeni unei femei cu toane, care ne rasfata cu zile toride, ca mai apoi sa ne surprinda cu ploi si furtuni violente. Imi place ca in iunie imi scot si eu la lumina garderoba de vara si incep sa port rochite fluide cu imprimeuri florale, sandale si bluzite vaporoase. Incep sa prind curaj si la capitolul machiaj si indraznesc sa port culori tari, vii, precum turcoazul, galbenul, fucsia...  In general, luna iunie reprezinta pentru mine (tocmai pentru ca sunt nascuta atunci) si un prilej de efectua o lunga sesiune de cumparaturi, ocazie cu care imi reimprospatez garderoba si colectia de cosmetice. Am ales sa impartasesc cu voi in acesta postare ce mi-am mai cumparat, ce imi place si ce folosesc cel mai mult in acesta luna minunata.




1. Avon Sun After Sun Shimmering Tan Enhancer - este o lotiune de corp care da o nuanta foarte placuta pielii fara a avea efect autobronzant si fara a pata hainutele. Contine particule aurii, shimmering, care dau un luciu frumos pielii, mai ales in lumina naturala. Imi place si mirosul, desi nu este deloc persistent, si senzatia pe care mi-o confera aplicata pe piele. Catifeleaza si hidrateaza destul de bine, fara a excela la acest capitol. Insa efectul vizual este foarte frumos.





2. Lacuri de unghii in culori "turbate" - le port exclusiv vara si exclusiv pe unghii scurte. Arata foarte bine si foarte "de vara" si se potrivesc perfect cu tinutele lejere specifice anotimpului cald. Am o fixatie pe turcoaz, pentru ca este culoarea mea preferata, dar imi plac cam toate culorile, cu conditia sa aiba o nuanta placuta si sa se potriveasca perfect cu intreg outfitul. Recomandarile mele:
3. BIODERMA Photoderm Max Stick  cu FPS 50 - Foarte util in conditiile in care raditiile solare au atins cote alarmante, acest stick protejeaza foarte bine buzele si zona sensibila din jurul acestora. Eu am buze foarte sensibile si sufar foarte tare atat iarna cat si vara, cand buzele mi se usca foarte tare si mi se cojesc.
4. Retro swimming suit - chiar daca am auzit multe critici aduse acestor costume de baie de inspiratie retro, mie mi se par foarte dragalase. In plus, avantajeaza foarte multe tipuri de silueta si ascund micile imprefectiuni. Aarata excelent insa si pe o silueta fara cusur, iar aerul retro este irezistibil si dragalas.






4. Balsamul de buze - imi este indispensabil si il port mereu cu mine. Defapt, am o groaza de astfel de balsamuri, cam cate unul in fiecare geanta, pentru ca, zapacita fiind, mi le uit mereu prin bzunarele interioare ale gentutelor. Vara, este bine sa alegem produse cu FPS si pentru buze, pielea acestora fiind foarte sensibila la radiatiile solare.
Imi plac:
- Nivea Sun, cu vitamina E, cel mai puternic dintre oxidanti si FPS 25
- Hemel Lip Care care contine  ceara de albine naturala, propolis, unt de cacao, unt de shea, ulei de galbenele, ulei de migdale, ulei de morcovi, ulei de curry, vitamina E, caroten
- Yves Rocher Balsamurile Plaisirs Nature - care din pacate nu au FPS dar au un ambalaj foarte dragut si arome delicioase
Va astept cu completari...

O vara minunata!

luni, 13 iunie 2011

June Obsession - Sandale cu printuri florale

Astazi m-am delectat cu o bine-venita sesiune de shopping si am reusit sa fac cateva achizitii valoroase pentru garderoba mea. Nu o sa va vorbesc despre toate cumparaturile pe care le-am facut (desi mi-ar placea) ci o sa ma axez pe cea mai recenta obsesie a mea: sandalele cu printuri florale! Unul din cele mai frumoase trenduri ale sezonului de primavara - vara 2011, floral printul este prezent anul acesta in toate marile colectii, fie ca e vorba de rochii fluide si vaporoase, camasi, pantaloni, bluze, genti sau incaltaminte. Feminin si jucaus, acest imprimeu da farmec tinutelor si le confera un aer romatic. Incaltamintea cu motive florale mi se pare absolut fermecatoare, in primul rand pentru ca sunt innebunita dupa pantofi si consider ca niciodata nu poti avea suficient de multe modele si in al doilea rand pentru ca fiecare pereche de astfel de incaltari este fermecatoare si vesela, intocmai ca o zi de vara. Mi-am gasit perechea perfecta la Benvenuti, sunt albe, cu toc si platforma de pluta si cu o superba broderie florala multicolora aplicata pe piele.Pretul este de 239.00 de lei. Din pacate nu am posibilitatea sa le fac acum o poza, promit insa sa revin cu pozele. Pana atunci, va las in compania unor poze cu sandale foarte frumoase si extrem de fashionable:




Eu una cred ca merita pe deplin investitia intr-o astfel de pereche de sandale. Sunt comode, frumoase si feminine si inspira soare, vara si veselie. :)
Astept parerile voastre. Pupici!

sâmbătă, 11 iunie 2011

Invitatii de nunta

Dupa o teapa fenomenala pe care mi-am luat-o cu un site care comercializeaza invitatii de nunta, am descoperit acest blog, unde niste tinere extrem de talentate fac lucruri minunate! Povestea lor este una simpla si frumoasa: patru prietene, o viitoare mireasa si o oferta nesatisfacatoare pe piata invitatiilor de nunta din Romania. Fetele, ce e drept cu un oarecare back ground artistic dat de profesia de arhitect, au inceput sa conceapa si sa creeze propriile invitatii handmade. Din mainile lor ies niste lucruri minunate. Am luat legatura cu ele si mi-am si comandat modelul dorit si de abia astept sa va spun cum au iesit!

luni, 6 iunie 2011

Protectia solara

Am citit acum cateva minute pe blogul Siginei o postare foarte interesanta care mi-a adus aminte ca vroiam si eu de ceva vreme sa scriu despre asta. Pe mine personal ma socheaza inconstienta fetelor care merg de cateva ori pe saptamana la solar si fac plaja la orele cele mai periculoase. Pe langa imbatranirea prematura a pielii, expunerea excesiva la soare sau radiatii UV duce la aparitia cancerului de piele. Nu o sa mai vorbesc foarte mult despre acest lucru pentru ca exista suficienta documetatie pe internet si s-a tot vorbit despre acest subiect, dar doresc sa trag un semnal de alarma pentru ca multa lume pur si simplu nu constientizeaza pericolul expunerii incorecte la soare! Pe langa evitarea expunerii la soare in intervalul critic 11:00-17:00, este obligatoriu sa folosim creme cu FPS in functie de tipul nostru de piele. Eu folosesc creme cu SPF 25 sau 30 cand fac plaja si lapte de corp cu SPF 15 sau 20 in restul timpului. Da, protectia solara ar trebui sa intre in rutina noastra cotidiana, nu doar atunci cand facem plaja. Caut sa folosesc si un balsam de buze sau ruj cu SPF si neaparat fdt si creme de fata cu minim FPS 15! Ne putem bronza frumos si sanatos fara sa ne expunem unor riscuri atat de grave! Soarele de altfel este foarte sanatos in doze mici (15-20 minute) ajutand la asimilarea vitaminei D.


Acestea sunt produsele mele preferate care au FPS:
- Clinique Super City Block Oil-Free Daily Face Protector SPF 40 - care isi face toti banii, este un produs grozav pe care vi-l recomand cu caldura. Singurul dezavantaj este pretul destul de mare...
- Cremele de protectie solara Avon  si cele dupa expunerea la soare - sunt cele mai ieftine creme bune pe care le-am folosit, miros foarte placut, sunt eficiente si imi palce mai ales cremea de corp dupa expunerea la soare cu particule aurii (ambalajul albastru)
- Neutrogena Norwegian Formula Age Shield Sunblock
- BIODERMA Photoderm Max Stick  cu FPS 50 - pt protectia buzelor

Voi cum va protejati de soare?

ShareThis