Lista mea de bloguri

Like my blog?

sâmbătă, 1 octombrie 2011

A venit, a venit toamna


Toamna e anotimpul meu preferat cam dintotdeauna, dar, pe parcursul timpului, lista motivelor pentru care iubesc acest anotimp minunat s-a tot lungit. Recent, pot sa va spun ca toamna e anotimpul in care am devenit din iubita sotie, sub cerul atat de albastru si de senin de septembrie! Apoi, culorile toamnei m-au inspirat intoteauna: galben, ruginiu, maro, portocaliu, visiniu, auriu, verde... Atata bogatie de culoare! In plus, daca vara putem combina doar doua-trei piese vestimentare iar aspectul nostru general este mai sarac astfel din punct de vedere stilistic, ofertanta toamna ne aduce o cu totul alta perspectiva asupra stilului si a modei. Obisnuiesc, toamna de toamna, sa incep sa colind magazinele (mai recent, mall-urile) atunci cand se lanseaza colectiile de tomna-iarna. Ador faptul ca timpul mai rece ne permite de acum sa suprapunem diverse texturi si materiale, ca putem incepe sa purtam camasi, pulovere fine, trenciuri, botine, pantaloni si fuste de-o potriva, ca ne putem juca cu texturi diverse precum matase, stofa, dantela, jeans, tricot de bumbac, piele sau catifea. Magazinele ne imbie de acum cu colectii noi de genti, pantofi si accesorii care ne fura privirea in fiecare vitrina. Incepem deja sa ne gandim la iarna, la perechea de cizme pe care visam sa ne-o achizitionam inca de anul trecut (in cazul meu sunt vre-o trei perechi), la noul palton calduros sau la jacheta matlasata care ne va tine de cald toata iarna si pe care am urmarit-o inca din primavara, atunci cand vizonam la televizor, cu sufletul la gura, lansarea colectiilor de toamna-iarna.
Si, dupa atata naturalete si minimalism cerute de anotimpul cald, indraznim mai mult si in machiaj…


Indraznim sa purtam din nou rujul rosu, eyelinerul care ne-a lipsit atat si culori tomnatice pe pleoape. Iar unghiile, care pe parcursul verii au fost mai mult nude sau pastel, devin acum visinii, maro sau chiar verzi ori kaki.
Daca unele dintre voi poate mai tanjesc inca dupa piscina, nisipuri aurii sau pentreceri pe plaja, eu una ma bucur de fiecare gura de aer racoros pe care o trag in piept, de fiecare frunza ingalbenita pe care o vad cazuta pe trotuar si visez cu ochii deschisi la perechea de botine din piele cu toc inalt si bordura de blanita pe care mi-o voi cumpara, sper, chiar azi … :)


Va doresc o toamna frumoasa!

ShareThis