Lista mea de bloguri

Like my blog?

duminică, 9 ianuarie 2011

Ingrijirea tenului sensibil pe timp de iarna

Desi nu este cazul meu (am un ten mixt cu tendinta acneica), scriu acest post cu dedicatie speciala pentru o prietena care se confrunta cu acesta problema!
   In primul rand, trebuie sa stim ca pielea sensibila are nevoie de HIDRATARE chiar si de mai multe ori pe zi, de produse care sa contina obligatoriu factori de protectie solara UVA si UVB si de substante cu efect calmant si totodata cu efect nutritiv. Iarna este un anotimp dificil pentru tenul sensibil, acesta confruntandu-se cu tendinta de uscare mai mult decat in alte anotimpuri. Oscilatia de temperatura dintre interior si exterior, frigul si vantul uscat nu ii fac deloc bine acestui tip de ten. Oricum, este important de stiut ca tratamentul are doua componente:
- una interna, legata de alimentatie, ceea ce inseamna ca o persoana cu tenul sensibil trebuie sa aiba foarte multa grija la ceea ce mananca si, mai ales, trebuie sa sa hidrateze corespunzator, cu minim doi litri de apa sau ceaiuri naturale neindulcite pe zi. De asemenea trebuie evitate mancarurile foarte sarate, muraturile, prajelile in exces. Renunta de asemeanea la cafea si tutun!
- una externa, de care ne vom ocupa noi, ce vizeaza ingrijirea tenului cu produse dermato-cosmetice specifice.
 Trebuie sa stiti, in primul rand, ca se recomanda doar produse care nu contin parfum, au un PH echilibrat si sunt hipoalergenice.
 Pentru curatarea tenului sensibil, se va alege un pordus crema, se vor evita gelurile si produsele abrazive, care nu fac decat sa irite si sa inroseasca tenul.
Iata doua produse de curatare pe care le puteti incerca:


Nivea Visage Gel de curatare pentru ten sensibil si uscat (este hranitor si delicat) si Liquid facial soap- mild by Clinique - din gama pentru ten sensibil. Produsul de la Clinique l-am testat personal (mostra in revista) si am fost foarte multumita. Se transforma intr-o spuma densa, care curata in profunzime fara a usca tenul, datorita extractelor de aloe vera si musetel. Ca minusuri, as mentiona pretul si continerea ingredientului SLS.

Restul procesului de ingrijire se bazeaza pe ritualul clasic in 3 pasi, la fel ca si in cazul oricarui alt tip de ten., si anume: curatare, tonifiere si hidratare. Despre curatarea tenului sensibil am discutat deja, iar in ceea ce priveste cele mai bune game pentru hidratare si tonifiere, pentru ca v-am spus deja ca pielea sensibila nu e domeniul meu, am petrecut astazi aproape 4 ore cautand pentru voi cele mai bune produse (cele care aveau cele mai bune review-uri pe site-urile de specialitate din strainatate si din tara) si, in plus, am discutat cu cateva prietene care au cest tip de piele. In continuare, va arat si voua care sunt cele mai bune produse destinate ingrijirii pielii sensibile:



Philosophy - Hope In A Jar crema hidratanta pentru piele sensibila - un hidratant performant cu antioxidanti pentru a reduce daunele mediului inconjurator. Contine ulei de orez, sursa de vitamina E, cat si vitamina A pentru cresterea elasticitatii si prevenirea uscarii pielii. Vine iscriptionata cu sloganul: "You can't change the weather, but you can change your moisturizer!". Convingator, nu? :). Poate fi achizitionata din magazinele Sephora la pretul de 75 de lei.
- Gama de produse dermatocosmetice Iwositn - Formulele produselor pe baza de apa termala de Iwonicz Zdroj sunt elaborate in stransa colaborare cu medicii dermatologi. Previn si trateaza probleme dermatologice, datorita ingredientelor active moderne, de ultima generatie. Disponibila exclusiv in farmacii, gama Iwostin este recomandata in special persoanelor cu piele sensibila si alergica. Poti opta in cadrul acestei game pentru lotiune tonica, crema de zi cu SPF 20, crema de noapte sau o crema semigrasa care limiteaza pierderea transepidermica de apa, imbunatatind nivelul de hidratare a pileii (grozava pe timp de iarna, nu? :D)




- gama de produse dermatocosmetice Ivatherm, din care va recomand calduros crema hidratanta multiperformanta si lotiunea micelara (am primit recomandari foarte bune de la persoane de incredere :p). Preturile sunt cuprinse intre 20 ron (apa termala) si 65 ron (crema super hidratanta multiperformanta), iar produsele din gama antirid au preturi de 70-75 ron



- alte produse foare eficiente pentru pielea sensibila pot fi gasite si la alte firme de dermato-cosmetice precum: VICHY sau La Roche-Posay (cei de la La Roche-Posay au si un fond de ten foarte bun, special pentru ten sensibil si cu probleme, asupra caruia promit ca revin cu un review cat de curand! )

Probail ca ati observat ca am vorbit mai  mult de produse dermato-cosmetice, dar acest lucru este usor de explicat. In general, posesoarele unui ten sensibil, indiferent de gradul de sensibilitate, sunt sfatuie de medicii dermatologi sa apeleze la astfel de produse in detrimentul cosmeticelor clasice. Cu siguranta aveti si voi mai multa incredere in produse speciale, care se gasesc in farmacii. 

In incheiere, o sa impartasec cateva trucuri foarte valoroase destinate ingrijirii tenului sensibil:
  • pentru curatarea tenului, cauta produse care contin ulei de jojoba sau extract de migdale (curata delicat, fara a usca sau agresa pielea)
  • foloseste o masca compusa din castraveti si iaurt (face minuni pentru acest tip de ten)
  • cauta produse care contin extract de licorice Glycyrrhiza Glabra 
  • utilizati din plin efectele calmante si antiinflamatorii ale ceaiului verde, puteti folosi atat produse care contin ceai verde cat si aplicarea de comprese cu ceai verde
  • aloe vera, aplicata direct  pe piele, reduce roseata, iritarea si ajuta la calmarea pielii
  • pulverizeaza-ti des fata cu apa termala, ajuta la calmarea si hidratare pielii
Sper ca articolul sa va fie de folos!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ShareThis