Lista mea de bloguri

Like my blog?

joi, 30 iunie 2011

Despre greutate...




Greutatea, mai exact cea ideala, reprezinta in zilele noastre unul dintre cele mai dezbatute si tot-odata cele mai populare subiecte. Am citit in ultima vreme, mai exact in ultimele zile, pe diverse bloguri pe care le urmaresc, postari legate de greutatea ideala, de femei slabe si mai putin slabe. Din pacate, am constatat ca unele comentarii la aceste posturi sunt de-a dreptul nesimtite si multe persoane nu sunt capabile sa isi exprime punctul de vedere la un altul contradictoriu. Trist cand ne apucam sa criticam omul, in loc sa criticam parerea si cand ne ambitionam cu ardoare sa imbratisam opinii care ne convin si sa desfiintam din start alte pareri care ne dezavantajeaza. Nu am comentat la nici unul din aceste articole, ci am decis sa scriu parerea mea aici, in spatiul meu propriu si personal.
In primul rand, vreau sa o felicit pe Lavi, care a avut de departe pozitia cea mai corecta si mai obiectiva vis-a-vis de intreaga situatie si vreau sa ii transmit pe acesta cale ca sunt intru-totul de acord cu ea.

Asadar, cred sincer ca femeile suple sunt mai frumoase, insa nu exagerat de slabe de sa li se vada coastele, caci nimanui nu ii place sa vada un schelet ambulant. Standardele actuale de frumusete feminina presupun o oarecare suplete. Asadar, personal prefer o femeie slaba, chiar cu riscul de a nu avea cele mai pline forme, in locul uneia care are kilograme in plus. Cu toate acestea, consider ca exista o greutate ideala pentru fiecare persoana in parte, greutate care nu are foarte mult de a face cu dimensiunile 90-60-90. Spre exemplu, eu sunt destul de slaba, port marimea S, dar nu am peste bust marimea 90, ci mai putin, iar peste solduri usor mai mult de 90 de cm. Daca slabesc si ajung la mai putin de 52 de kg (cam la 50 kg am 90 peste solduri), sanii mi se micesc foarte mult, iar daca pun cateva kilograme peste 52 si sanii iau proportii, sunt prea lata in solduri. Asadar, m-am stabilit la 52 de kg si incerc pe cat posibil sa duc un stil de viata sanatos, sa imi controlez alimentatia si sa fac miscare.
Am vazut insa si femei usor plinute care arata foarte bine, insa imbracate. In costum de baie, nicio femeie plinuta nu arata mai bine decat una slaba. Nu are nimic de a face, dupa cum afirma cineva, cu kitchul balcanic, cu idealul de furmusete a la Bianca Dragusanu sau mai stiu eu ce pitzipoanca devenita vedeta peste noapte. Este doar o perceptie de estetica actuala! Daca faimoasele picturi rubensiene infatiseaza femei nud  astazi stranesc cel mult zambete ironice pe fetele brabatilor, acele femei erau in  epoca lor adevarate frumuseti! Estetica frumosului s-a schimbat de-a lungul timpului si este in continua transformare. Cine si-ar fi imaginat in urma cu 20 de ani ca brabatii vor purta poseta sau fusta?! Uite ca astazi, in colectiile de moda masculina vedem si astfel de lucruri... Bun, am cam deviat de la subiect, lucru care imi sta in caracter, dar, revenind, a nu se intelege ca imi plac barbatii in fusta, vroiam doar sa subliniez inca o data ca acum idealul de frumusete presupune o anumite suplete! Sunt de acord ca nu putem fi toate trase prin inel, dar trebuie sa ne respectam si sa incercam sa ne pastram o grutate decenta! Iar daca nu avem o greutate apropiata de cea ideala, macar sa ne abtinem de la remarci de genul: "mai bine asa decat scheletica!" sau "barbatilor oricum nu le plac slabanoagele" NU, nu e mai bine asa, iar mare parte dintre barbati prefera femeile suple ( repet, nu scheletice SUPLE). Iar exemplul cu Marilyn Monroe... ok, era o femeie superba pe vremea ei, dar acum cele mai frumoase femei din lume sunt:  Angelina Jolie, Adriana Lima, Jessica Alba, Giselle Bundchen... iar nici una dintre ele nu are nici un kg in plus!
In incheiere, doresc obligatoriu sa mentionez ca siluete superbe, de invidiat, au si Jennifer Lopez, Kim Kardashian sau Shakira, care sunt mai "bine facute" decat media, dar asta inseamna sa fii voluptoasa si sexy, dar nu vei vedea "sunculite" la vedere la nici una din ele.

PS: absolut memorabil din punctul meu de vedere este fundul lui Scarlet Johanson in "He's not that into you", care, imbracata in blugi este intr-adevar voluptoasa si extrem de sexy, dar nu grasa!

Astept pareri :)

4 comentarii:

  1. Ma bucur ca esti de acord cu mine, nu din prisma faptului ca am sustinatori ci din cauza ca eu sincer chiar asa consider ca e corect. Nu are rost sa ne ascundem dupa degete, e clar ca fetele slim sunt mai frumoase si mai sanatoase, problema este ca apar din ce in ce mai multi sustinatori ai fetelor grasute si asta cred ca va duce la o delasare serioasa in randul adolescentelor. Nu e o crima sa ai cateva kilograme in plus, e o crima sa nu le mai tii numarul si sa te complaci in situatie. Sincer, ma bucur ca traiesc intr-o societate in care fetele slabe sunt promovate, pentru ca altfel as fi avut tendinta sa ma complac cu imaginea mea "in crestere" si astazi poate sanatatea mea ar fi avut mult de suferit.

    RăspundețiȘtergere
  2. n-ai facut decat sa expui un punct de vedere subiectiv :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Miuri, da, orice punct de vedere personal este implicit subiectiv. Asta am si afirmat la inceput, ca am ales sa imi exprim punctul meu de vedere (evident, subiectiv)aici, la mine pe blog, pentru a nu intra in polemici cu alte fete :)Iti multumesc pe acesta cale pentru ca ma urmaresti si pentru comentariu :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Lavi, "problema este ca apar din ce in ce mai multi sustinatori ai fetelor grasute si asta cred ca va duce la o delasare serioasa in randul adolescentelor. Nu e o crima sa ai cateva kilograme in plus, e o crima sa nu le mai tii numarul si sa te complaci in situatie" aici este esenta a tot ceea ce am incercat eu sa spun! Multumesc pentru comentariu, foarte elocvent :)

    RăspundețiȘtergere

ShareThis