Lista mea de bloguri

Like my blog?

luni, 24 ianuarie 2011

Ce imi place in ianuarie? Favoritele lunii!!

E o dimineata friguroasa si mohorata si nu prea aveam chef sa scriu pe blog...Totusi, mi-am luat inima in dinti si m-am decis sa scriu o postare despre ce imi place mie in luna ianuarie.. Ca sa fiu mai explicita, "mi se pune pata" cam in fiecare luna pe cate ceva, iar incepand cu luna acesta o sa impartasesc cu voi micile mele "obsesii" lunare! Va avertizez ca acest post nu trateaza neaparat lucruri legate de moda sau frumusete, ci este pur si simplu un inventar al lucrurilor care mie imi plac foarte mult in momentul de fata :)

1. Imi place rujul rosu! Minunat de clasic, de un efect intotdeauna admirabil! Nu ma pot abtine sa nu il port...la serviciu, la iesirile cu prietenii... cate-o data l-as purta si pe acasa :D Este extrem de sexy! Pentru a purta rujul rosu, trebuie insa sa tineti cont de cateva lucruri. In primul rand, buzele trebuie sa fie bine hidratate, ca sa nu apara eventuale "cojite" inestetice. Aplica un balsam de buze cu 15-20 de minute inainte de a te ruja. Acesta va hidrata si va pregati buzele. Aplica apoi un strat de fond de ten si fixeaza cu pudra. Acest pas va asigura o baza eficienta pentru ruj, astfel incat acesta va dura mai mult si se va aplica mai bine. Contureaza apoi buzele cu un creion special. recomandarea mea: L'oreal Infaillible Lip Liner, nuanta 711 Invincible Red. Este rezistent, cu o textura cremoasa si retractabil, ceea ce ne scape de problema ascutitului! Am dat pe el parca 24 de lei... Aplica apoi rujul, folosind o pensula speciala. Am fost surprinsa cat de buan este pensula retractibila pentru buze de la Avon! Chiar merita fiecare leu! In ceea ce priveste rujul,  fiecare are branduri preferate. Mie imi plac: Seventeen Long Stay 18 Pure Red,  Color Riche L`Oreal sau Avon Ultra Colour Rich 2000 Red.

2. - Imi plac foarte mult sepcile si caciulile, pentru care am facut o adevarata obsesie! Prezente in toate colectiile marilor creatori de moda, sepcile, fie ca sunt din blana naturala sau tricotate, sunt cu siguranta foarte utile pentru vremea de afara!
Multa vreme am refuzat cu vehementa sa port ceva pe cap, dar am cedat in fata multitudinii de modele superbe pe care le-am gasit prin magazine. Fie ca alegi o bascuta tricotata, intr-o culoare vesela sau neutra, sau iti pui o sapca de blana stil rusesc sau, de ce nu, o palarie, cu siguranta te vei simti foarte bine! Sa nu mai punem la socoteala faptul ca iti va fi si foarte cald, nu-i asa? :) In plus, se gasesc caciuli pentru toate stilurile, asa ca poti alege si una foarte vesela, cu pomponi , si una foarte eleganta dintr-o blana naturala... Decizia e a ta!



3 .Pe locul trei vine ceva ce nu are legatura cu lumea modei sau cu frumuseatea, dar ceva ce cu siguranta va place si voua la fel de mult! Este vorba despre ceaiul fierbinte, baut in zilele friguroase de iarna, sigur, intr-o companie de exceptie! Imi place foarte mult noul Ceai de iarna de la Fares! Este absolut delicios, un amestec savuros de macese, mere, coji de portocale, scortisoara, cuisoare, flori de hibiscus, care te incalzeste pe dinauntru si miroase absolut incredibil! Si, ca un mic truc, il puteti folosi si pentru aromatizarea vinului fiert !:D




4. Pe locul patru am ales un film... Un film pe care l-am vazut de nu stiu cate ori si o sa il revad de fiecare data cu aceeasi placere!  Ma refer la clasicul Breakfast at Tiffany's din 1961, avandu-i in rolurile principale pe Audrey Hepbunrn si George Peppard . Filmul descrie minunat atmosfera new-yorkeza a anilor '60 si este o incantare atat pentru domane, cat si pentru domni. Minunata Audrey face senzatie in tinute fabuloase si accesorii Givenchy, fiind pe acea vreme imaginea faimoasei case de moda! Fie ca  inca nu l-ati vazut, sau l-ati vazut de "n" ori ca si mine, uitati-va la el  intr-o dimineata de duminica, cu un mic dejun copios, servit  in pat, alaturi de iubit/iubita/sot/sotie sau un prieten/prietena drag/a! Eu asa am facut ultima data si a fost o experienta memorabila :) Filmul are de toate: poveste, drama, umor, stil si iubire! Vizionare placuta! ;)

5. Bijuteriile "de iarna"- recunosc, am furat aceasta denumire de la cineva drag, care confectioneaza cu pasiune si migala bijuterii handmade. Imi plac acum, in ianuarie, mai ales colierele oversized, pe care le pot purta peste pulovere groase, camasi sau rochii tricotate. Imi place ca sunt accesibile ca pret, asadar imi pot permite un numar mare de coliere si cercei, din sticla, pietre semi-pretioase sau chiar si plastic, intr-o gama larga de culori asortate cu vestimentatia. Am achiztionat recent mai multe seturi si am inceput sa imi compun tinuta dimineata in functie de ce bijuterii vreau sa port, nu invers :)) Promit sa revin cu poze!

6. Targurile de mirese- daaaa! Recunosc ca ador luna ianuarie pentru ca au inceput targurile si expozitiile pentru mirese! Deja am fost la "Nunta la Palat", la Muzeul de Arta din Cluj si ofertele sunt foarte bogate. Aceste targuri vin cu succes in ajutorul viitorilor miri, fie ca acestia doresc sa cumpere haine, pantofi, verighete, invitatii, servicii foto-video sau vor doar sa se inspire din decorurile prezentate!


Cam asta mi-a placut mie in ianuarie... Avand in vedere ca luna inca nu e gata, poate o sa updatez postul :p Daca vreti sa imparatasiti ce v-a placut voua luna asta, va invit sa comentati! :)

duminică, 16 ianuarie 2011

Par fin, gras si lipsit de volum

M-am hotarat sa scriu acesta postare dupa ce am remarcat ca un numar din ce in ce mai mare de doamne si domnisoare se plang de acesta problema: par fin, cu fir subtire, moale, lipsit de volum si care se ingrasa foarte repede. Daca a doua zi dupa ce ti-ai spalat parul te trezesti cu el lipit de cap si cu senzatia ca in total mai ai vre-o zece fire (chiar daca cu o zi ianinte arata minunat), inseamna ca ai si tu acest tip de par!
Este si tipul meu de par, ceea ce ma face sa stiu cam tot ce se poate sti despre ingrijirea acestuia si toate micile trucuri pentru a pastra volumul cat mai mult. Inainte sa trecem la treaba, tin neaparat sa precizez ca unele din produse poate functioneaza doar pentru mine, nu si pentru voi, iar micile mele "trucuri" de asemenea pot fi eficiente doar pentru o parte dintre voi.

Pentru inceput, exista o singura regula importanta ce trebuie respectata atunci cand ne confruntam cu tipul de par descris mai sus : OBISNUIESTE-TE CU EL asa cum e!

Va spun din start ca nu exista nicio solutie miraculoasa care sa va faca sa va spalati parul doar o data pe saptamana si sa va pastreze volumul intact zile in sir. Trebuie sa acceptam faptul ca parul gras si fin trebuie spalat (chiar o recomand cu caldura, in ciuda regulilor de "moda veche") sa il spalati o data la doua sau maxim 3 zile. Nu dauneaza cu nimic spalarea din doua in doua zile, ba dimpotriva! Nu cred ca e nici sanatos, ca sa nu mai vorbim de estetic, sa umblam cu parul unsuros si dezgustator  "ca sa il obisnuim sa il spalam mai rar". Personal, consider povestea cu "obisnuitul" o baliverna! Acum , daca problema ingrasarii parului este una mai "serioasa", nu ezitati sa consultati medicul dermatolog! Nu voi trata in aceasta postare cazuri neobisnuite sau patologice.
In ceea ce priveste spalarea, NU folositi un sampon pentru par gras, acestea degreseaza mult prea tare firul de par, il agreseaza si , in consecinta, stimuleaza secretia glandelor sebacee, ceea ce nu face decat sa ne ingrase si mai mult parul. Pentru spalare, e greu sa va recomand un sampon anume... fiecare persoana reactioneaza in mod diferit la compozita anumitor sampoane. Cu toate acestea, risc sa va recomand cateva produse de care eu am fost foarte multumita si care au, in general, review-uri foarte bune.



Din gama profesionala pentru ingrijirea parului de la L'Oreal, samponul Kerastase in varianta verde Volumeactive, este extrem de eficient pentru parul fin, vulnerabil, fara volum. Miroase super bine si pastreaza parul curat pentru 3 zile, ceea ce in cazul meu, este o minune :D Ofera intr-adevar si volum pentru cel putin 24 de ore. Puteti incerca samponul si in varianta Sistemul Clarte-Tonic, care echilibreaza productia de sebum, fara a degresa excesiv. Nu am folosit aceasta varianta, dar mi s-a recomandat ca fiind extrem de bun. Singurul dezavantaj al acestul sampon este pretul foarte mare (70-80 ron, in functie de salonul de unde il procuri). pentru mine, cel putin, calitatea excelenta a produsului nu este un motiv suficient ca sa dau suma aceasta pe un sampon.





Cu un pret mai accesibil si o calitate tot profesionala, va recomand samponul pentru volum Wella Lifetex Volume (35 - 45 de lei). L-am folosit o perioada indelungata si am fost foarte multumita de el. Curata delicat firul de par, fara a-l agresa, ofera volum parului fara a incarca firul, iar complexul Strengthening cu extract de bambus patrunde adanc in structura firului de par, intarindu-l. hidratandu-l si conferindu-i mai mult volum! Este un produs foarte bun pe care il puteti procura din saloane. In Cluj, il gasiti la un pret foarte bun la Salon La Famme, strada Avram Iancu nr8 (toata gama Wella Professionals se gaseste la acest salon la preturi avantajoase).






Momentan, eu am facut o fixatie pentru produsele Syoss de la Schwarzkopf. Desi am auzit multe pareri contradictorii, si unele nu foarte bune, despre aceste produse, mie una imi plac foarte mult. Pentru mine chiar functioneaza! Samponul costa doar 13 lei, are un gramaj mare (500 ml) si sunt foarte multumita! Folosesc si spuma si fixativul din aceeasi gama si am reusit sa am un par curat (cu mici trucuri) pentru doua sau chiar trei zile! Mai mult, produsele pentru volum nu contin silicon.








In continuare, vreau sa lamurim cateva aspecte legate de BALSAM. Eu una nu as putea trai fara el si, cu siguranta, multe dintre voi simt la fel! Am auzit tot felul de povesti si de mituri legate de "ingrasarea" parului datorata aplicarii balsamului. Nimic mai fals! De vina este aplicare incorecta! Balsamul se aplica DOAR PE VARFURI nu si la radacina firului de par, unde se ingrasa defapt parul, asa ca nu are nici o legatura cu ingrasarea acestuia. Mai ales daca aveti parul vopsit, fara balsam veti reusi foarte greu sa il descalciti, asa ca folositi-l cu incredere pe varfuri, fara sa atingeti radacina! Recomand de asemenea folosirea balsamului din aceeasi gama cu samponul, deoarece au actiune complementara. Daca nu doriti sa folositi balsamul clasic, cu clatire, puteti incerca noul balsam  Leave In Pantene Aqua Light. Este un produs nou, excelent pentru parul fin si gras, care nu incarca firul de par. Este bifazic, faza superioara avand coponente nutritive (special pentru vrafurile uscate si nu numai, iar faza inferioara contine ingrediente speciale care descalcesc instant parul incalcit!


Evitati produsele cu silicon, care se foloseste in multe produse pentru stralucire sau volum. Acesta se foloseste ca agent de emoliere si stralucire. Siliconul creaza o bariera impotriva ustensilelor de styling, reducand frictiunea si limitand efectele caldurii asupra firului de par. Cu toate acestea, pentru parul fin si gras, siliconul este un mare dusman,  stimuland glandele sebacee. Asadar, cititi eticheta si nu cumparati produse cu silicon.
De asemenea, pueti incerca samponul uscat, pe care il puteti utiliza intre doua spalari, sau daca nu aveti timpul necesar samponarii si coafarii parului. Nu am incercat nicodata un asemenea sampon, dar va recomand sa accesati site-ul http://www.samponuscat.ro unde puteti gasi mai multe detalii.

 Dupa cum spuneam la inceputul postarii, nu exista solutii miraculoase pentru acest tip de par, dar putem invata sa "convietuim" si sa il iubim asa cum este. Sa nu uitam ca parul fin este in marea majoritate a cazurilor extrem de matasos si de stralucitor. In timp  ce femeile cu par uscat dau o groaza de bani pe produse de hidratare si se plang mereu de lipsa de moliciune si stralucire a parului, noi ne bucuram de un par moale si stralucitor! Trebuie doar sa il ajutam putin si in continuare voi vorbi putin despre cum putem face acest lucru:
  • parul fin, subtire, nu se preteaza pentru a fi lasat lung! Nu te incapatana sa faci acest lucru, nu va fi niciodata in avantajul tau. Oricat de mult ai admira cositele lungi ale altor doamne, resemneaza-te cu ideea ca parul tau pur si simplu nu este facut ca sa fie lung. Gaseste in schimb o tunsoare medie, in scari sau un bob modern care sa te puna in valoare. Sunt atatea coafuri minunate pentru parul scurt si mediu! Lasat lung, parul fin va arata rar, iar sub greutatea "pletelor", firul subtire se va rupe si vei pierde mult par.
  • poti incerca un permanent pentru volum pentru a da mai multa textura parului. Nu are nimic de a face cu vechiul tip de premanent, este pur si simplu o solutie non-agresiva pentru par, care ii da o alta textura si te ajuta sa il coafezi mai usor si sa reziste mai mult timp coafat. Exista un astfel de permanent de la Wella, care se recomanda a fi facut o data la sase luni. Intreaba-ti stilista si te va lamuri cu siguranta.
  • vopseste-ti parul! Chiar daca folosesti o vopsea semi-permanenta. Vopseaua ii da o textura mult mai buna parului fin si tendinta de ingrasare este mai putin proununtata
  • foloseste spuma pentru coafat, direct pe parul umed, apoi usca parul cu peria rotunda sau ruleaza pe bigudiuri mari. Tapeaza usor crestetul si fizeaza cu lac fixativ. A doua zi, mai tapeaza putin daca este nevoie si fixeaza dinnou. Vei avea o coafura minunata cel putin doua zile.
Recomandarea mea ca produse de styling:


Imi place acest fixativ pentru ca are intr-adevar o calitate similara cu produsele profesionale. Trebuie folosita o cantitate mai mica, nu imbacseste parul, fixeaza foarte bine si se indeparteaza usor prin pieptanare. Recent am achizitionat si spuma din aceeasi gama si este de asemenea foarte buna. Pret: intre 13 lei (daca sunteti norocoase ca si mine si il gasiti la reducere in hipermarketul Real) si 20 lei.






Spuma pentru volum de la Wellaflex  promite un volum intact pentru 48 de ore si chiar se tine de cuvant! Are o consistenta usoara, nu este lipicioasa si miroase foarte bine! Pret: aproximativ 13 lei


  

 Spray-ul pentru volum de la Matrix - se pulverizeaza direct la radacina (acolo unde avem cea mai mare nevoie, nu-i asa? :) ), are o textura lejera si este rezistent la umiditate. Pret: aprox 45 de ron in saloanele de coafura.
De la Wella Professional Wella High Hair Add Some Body este un produs excelent care se aplica pe parul umed, inainte de coafare, si iti ofera un volum incredibil. L-am incercat si am fost extrem de multumita. Nu stiu cat costa acum, dar eu anul trecut l-am achizitionat cu 45 de lei. 


 Fixativul pentru volum Nivea Hair Care Lift Volume merita incercat daca va doriti un produs care sa nu incarce deloc parul, dar sa pastreze un volum de invidiat! Am incercat si samponul si balsamul, dar s-au dovedit un dezastru pentru parul meu... Pe langa lipsa totala de volum, aveam senzatia ca, dupa cateva ore de la spalare, parul meu este din nou gras. Fixativul l-am cumparat in drum spre o cabana, in lipsa de orice altceva, si ma asteptam sa fie groaznic. Am avut insa o surpriza foarte placuta si am folosit acest fixativ, la fel si spuma din aceeasi gama, mai bine de un an. Chiar este un produs bun si vi-l recomand cu incredere!

In final, nu pot decat sa va recomand sa va iubiti parul asa cum este si sa il ingrijiti corespunzator. Nu uitati ca parul este comoara noastra cea mai de pret si o arma secreta, totodata ! :D 

 O zi excelenta tutor!




joi, 13 ianuarie 2011

La Vie En Rose!

Am o idee...haideti sa ii facem putin in ciuda vremii mohorate de afara (la Cluj ploua si este foarte urat!) si sa aducem o picatura de roz in viata noastra! Ce poate fi mai feminin, mai vesel, mai optimist, mai romantic decat rozul?! Am hotarat asadar sa va prezint astazi cele mai bune produse...ROZ!



Mascara "Max Volume Flash" de la Rimmel London. Marturisesc ca am cumparat prima data aceasta mascara in lipsa de fonduri suficiente pentru achizitionarea mascarei pe care eu o folosesc in mod normal, Fals Lash Effect de la Max Factor (si de care, apropo, sunt mai mult decat incantata !!!!).  Produsul promite un volum spectaculos datorita continutului de keratina si colagen (formula LASH EXPAND), care definesc fiecare geana in parte, precum si a periutei revoulutionare, cea mai mare existenta la Rimmel.
Efectul este intr-adevar notabil, eu personal fiind foarte multumita! Mai mult, se usca foarte repede, astfel incat nu risti sa te murdaresti la fiecare clipit. Si rezistenta  este foarte buna, Max Volume Flash rezistand pe gene cu succes intre 8 si 10 ore! Si ochii mei sensibili au fost multumiti de acest produs, desi tolereaza greu multe produse cosmetice. Se gaseste intr-o singura varianta de culoare, Ultra Black, si costa unde in jur de 25-28 de lei.




Sigur ca parfumul este in fond si la urma urmei o chestiune de gust... Mie una imi place foarte mult aroma lui Love of pink de la Lacoste. Este un parfum casual, minunat pentru a fi purtat ziua, si imi da energie si buna dispozitie atunci cand imi pulverizez putin "Love of pink" pe gat si pe incheieturi dimineata, inainte sa ies din casa.
Notele de varf
Portocala Rosie si Fructul Pasiunii, combinate cu o atingere usoara de coaja de Lamaie si acorduri fructate.
Notele de mijloc o combinatie florala delicata de Magnolie Roz, Floare de Gutui si Stephanotis. 

Notele de baza
Lemn alb de Cedru si mosc, stropite cu o picatura de vanilie
Pur si simplu...yum!!
Se gaseste in magazine la aproximativ 200 lei (varianta de 50 de ml)


 Crema anticelulitica Cellulight de la Elmiplant -
marturisesc ca nu am incercat inca aceasta crema, dar am auzit numai lucruri foarte bune despre ea! De altfel, maine intentionez sa o achizitionez! Principalele ingrediente sunt: GUARANA (contine de 2-3 ori mai multa cofeina decat cafeaua sau ceaiul negru), ALGELE MARINE (ajuta la eliminarea apei din tesuturi, actioneaza asupra depozitelor de grasime, tonifica pielea si reduc aparitia aspectului de coaja de portocala) si ULEI DE PIPER NEGRU (imbunatateste circulatia si tonusul muscular). pentru ca rezultatele sa se vada cu adevarat, trebuie folosita de 2 ori pe zi, timp de cel putin 8 saptamani. Promit sa revin dupa ce o testez!
Pret: 20-25 lei.





Balsamul de buze nutritiv cu aroma de zmeura de la Yves Rocher (Nourishing Lip balm Raspberry Scent
O sa observati cu siguranta ca, pe parcursul majoritatii postarilor mele, o sa mentionez de foarte multe ori marca Yves-Rocher. Nu ma pot abtine pentru ca, in proportie de 80%, produsele lor sunt fenomenale! Pentru mine cel putin, chiar functioneaza! Balsamurile de buze Yves Rocher sunt practic o minune intr-o cutiuta mica si cocheta! Contin in proportie de 98% ingrediente de origine naturala (unt de karite, ulei de migdale, ulei de ricin, vitamina E si ulei de jojoba) si fac adevarate minuni pentru buzele uscate si crapate. Sa nu mai punem la socoteala si gustul minunat, in acest caz de zmeura, care pe mine ma innebuneste pur si simplu!


Antiperspirantul Dove Hair Minimising
Folosesc de ceva vreme deodorantele Dove, care, chiar daca in urma cu vre-o trei ani, mi-au displacut profund si mi s-au parut complet ineficiente. Acum folosesc numai Dove, functioneaza pentru mine foarte bine. In ceea ce priveste gama "Hair minimising"...hmmm... nu sunt sigura daca este efect placebo sau chiar are un usor efect! Oricum, miros grozav, lasa pielea uscata si te protejeaza impotriva transpiratiei cu succes intreaga zi! In plus, nu lasa inesteticele si enervantele urme albe pe haine. Asadar...il recomand, fie ca are sau nu efect de incetinire a cresterii parului de la sub-brat!





Sper ca ati lecturat cu placere :D      Va doresc tuturor o zi .... ROZ ! :)

luni, 10 ianuarie 2011

Special pentru miresici!

Dragele mele, pentru ca urmeaza sa fiu si eu o miresica de 2011, si pentru ca ma incanta nespus acest lucru, mi-am petrecut mult timp "cercetand" ultimele tendinte in materie de fashion, beauty si makeup. Azi m-am trezit trezit foarte bine-dispusa si m-am decis sa imi contiunui dimineata intr-o maniera extrem de placuta si sa scriu o postare  care sa cuprinda cateva sfaturi utile viitoarelor miresici. Acum, numele de saloane si designeri nu o sa va ajute foarte mult pe cele din alte orase, dar cu siguranta si voi veti putea obtine informatii utile din aceasta postare.

....Si pentru ca orice miresuca incepe cu rochia... asta a fost pentru mine partea cea mai grea !  Totul a inceput cand am vazut filmul Bride Wars si m-am indragostit pe loc de rochia Vera Wang  purtata de Kate Hudson! Atunci am realizat ca nu o sa ma pot niciodata multumi cu una din rochiile pe care mi le putem permite din magazinele de specialitate! Pentru mine personal, e destul de greu sa accept compromisuri vestimentare si de aceea am fost mai mult decat fericita cand o colega a venit cu solutia salvatoare: designerul ! Prima intalnire cu Calina Langa s-a petrecut intr-o seara tarzie si am iubit-o de cum am intrat in atelierul micut de la parterul unui bloc...Calina este profesor la Universitatea de Arte Plastice si Design Vestimentar si adora sa creeze rochii de gala si in special rochii de mireasa. Numai o fashion addict poate sa simta ceea ce am simtit eu cand am vazut puzderia de materiale minunate, aruncate peste tot sau stivuite cu grija pe niste raftulete, panglici si dantele pretioase innobiland masa de lucru, masina de cusut in care inca mai statea uitata o bucatica de material si zeci de umerase pe care tronau somptoase rochii superbe, unele terminate, altele in stadiu de proiect! I-am aratat pe internet rochia pe care o visam, o rochie care aduce a cea mentionata mai sus, dar este inca si mai frumoasa (da, este posibil, desi pare greu de crezut!) si am combinat cateva elemente de la alte rochii pana am gasit o varianta absolut divina! Acum, trebuie sa stiti ca aceasta rochie pe mine ma costa chiar rezonabil !!! Materialele, de calitate foarte bune, pe care le-am cumparat din Nico Klaus, au costat 570 de lei, iar crinolina 90 de lei (sunt si mai ieftine, se gasesc la orice magazin de rochii de mireasa). Mi-am permis astfel o rochie de vis, in conditiile in care, in magazine, orice rochie costa cel putin 2000 de lei, iar calitatea si designul acestora nu suporta comparatie. In concluzie, ca sa nu mai bat apa in piua, va recomand calduros sa apelati la un designer care sa va creeze rochia dupa corpul vostru, exact asa cum visati, si puteti avea o rochie celebra din ultimul catalog Voque la un pret cu cateva mii de euro mai mic :p Am intalnit obiectii de genul: "Eu nu am incredere...daca nu iese asa cum mi-am dorit?!". Pentru ca am avut si eu experiente neplacute cu croitori si croitorese, inteleg perfect, de aceea recomand sa apelati la persoane cu adevarat pricepute. In fiecare mare oras exista cel putin doi sau trei design-gurus care pot sa croiasca absolut orice. Interesati-va la prieteni, rude si cunostinte sau google-uiti putin si veti gasi cu siguranta o persoana care sa va croiasca rochia de vis, fie ca este ea de printesa, tip sirena, stil grecesc sau foarte simpla, lunga scurta, larga sau mulata!


Acum ca ne-am ocupat de rochie, sa trecem la pantofi! Aici, pentru mine, lucrurile sunt clare: obligatoriu de piele si sa fie cat de comozi! Fiind obisnuita cu tocurile, rezist usor ore intregi pe tocuri de 10 centimetri, dar daca nu este cazul vostru optati ori pentru o pereche cu toc mai mic, ori pentru doua perechi: una cu toc inalt si una mai comoda, mai casual. Marturisesc cu mana pe inima ca brandul meu preferat cand vine vorba de pantofi pentru mirese este categoric Veronesse! Pe langa faptul ca pot fi gasiti in orice marime (eu sunt nefericita posesoare a marimii 35 si am avut mereu probleme), chiar de la marimea 33, sunt facuti dintr-o piele minunat de moale si majoritatea modelelor cu toc de 10 cm au o mica platforma in fata care ajuta foarte mult si un calapod mai mult decat comod! Pe langa aceste lucruri, daca vezi un model care iti place in magazin si nu este marimea ta sau daca ai vrea sa adaugi unui pantof fundita de la celalat, il poti face la comanda intr-o saptamana in orice marime si asa cum iti doresti! Grozav, nu? In plus, Veronesse iti ofera si varianta belerinilor pentru mirese, care arata chiar foarte bine! Preturile se invart in jurul sumei de 300 de lei.


O alta optiune, ar fi magazinele Benvenutti, care de asemenea produc incaltaminte din piele de calitate si au marimi de la 35 in sus, in plus modelele sunt foarte dragute, desi nu exista o varietate de modele atat de mare ca in magazinele Veronesse. Preturile de asemenea se invart in jurul sumei de 300 de lei.












Acum ca avem rochia si pantofii, trebuie sa discutam despre cum ne accesorizam... Cea mai mare greseala pe care o tot vad in Romania la miresucile de aici este accesorizarea peste masura! Trebuie sa aveti mare grija pentru ca, din dorinta de a fi cat mai stralucitoare si mai glamouroase va puteti transforma cu usurinta untr-un veritabil pom de Craciun! Ideea este sa fim frumoase si stralucitoare, nu incarcate ca o sorcova! Daca optati pentru diadema, atunci atentie mare la ce puneti in rest! Puteti ori sa folosi un lantisor fin la baza gatului cu un medalion mic si stralucitor, in ton cu diadema, ori o bratara asortata pe mana. Niciodata nu combinati diadema cu cercei, colier si bratara!! Haideti sa urmam regula de aur "LESS IS MORE!"



Alegerea mea personala o reprezinta PERLELE, care innobileaza o mireasa si dau o eleganta pe care nici o alta bijuterie nu o da! Exista extrem de multe modele de bijuterii din perle, si cu siguranta veti fi absolut sclipitoare cu cercei simpli de perle si un sirag minunat la baza gatului. Exista diverse superstitii legate de purtarea perlelor la nunta, mai exact ca aduc lacrimi in casnicie. Daca sunteti foarte superstitioase, alegeti altceva, dar parerea mea personala este ca vor aduce doar lacrimi de bucurie! :D Aaaa, inca ceva.... nu purtati diadema si perle...este de ales intre variantele de mai sus!

Voalul de mireasa - va propun o alternativa minunata la voalul clasic de mireasa! Daca nu sunteti foarte conservatoare si va doriti un plus de eleganta si un aer ultra chic, purtati o voaleta

Eu am cautat foarte mult o astfel de voaleta si am avut norocul sa dau peste blogul unei tinere domnisoare din Cluj, gabrielapopescu.blogspot.com care mi-a realizat exact voaleta pe care mi-o doream. Arata minunat si a costat doar 70 de lei, iar Gabriela este cu siguranta foarte talentata! Va arat mai jos poza voaletei realizata de Gabriela pentru nunta mea:




Acum ca am terminat si cu voalul, va invit sa incheiem cu machiajul. Prima greseala pe care am observat-o la alte miresici la capitolul machiaj este, la fel ca si in cazul bijuteriilor, excesul! Chiar daca este o zi unica si vrem sa fim superbe, nu trebuie sa exageram cu machiajul, pentru ca nu vom obtine efectul dorit, ci doar o masca inestetica! Asadar, trebuie sa alegem ce vom accentua: buzele sau ochii, niciodata ambele. Acum, trebuie sa stiti ca machiajul de mireasa oricum este mai puternic, ca sa arate bine in poze (in poze nu se vede atat de puternic precum este defapt). Culorile folosite vor fi in concordanta cu coloristica naturala a tenului, parului si ochilor. Va recomand calduros sa vizitati un makeup artist, nu pentru ca nu v-ati descurca sa va realizati singure machiajul, ci pentru ca la salon se folosesc produse profesionale care rezista pana la 24 de ore (daor nu vrem sa ne trezim cu machiajul curgand la propria nunta)! Recomandarea mea: Carmen Burci, makeup artist. O puteti gasi pe Carmen pe www.iuliaburci.ro. Foloseste produse PARISAX, Malu Wilz si MAC si pretul pentru un machiaj de mireasa este de 120 ron, dar merita! Iata cateva modele de machiaj de mireasa care mi-au placut mie foarte mult:



Sper ca v-a placut si voua sa cititi articolul macar pe jumatate la fel de mult cum mi-a placut mie sa il scriu!
Va doresc o zi minunata!

duminică, 9 ianuarie 2011

Ingrijirea tenului sensibil pe timp de iarna

Desi nu este cazul meu (am un ten mixt cu tendinta acneica), scriu acest post cu dedicatie speciala pentru o prietena care se confrunta cu acesta problema!
   In primul rand, trebuie sa stim ca pielea sensibila are nevoie de HIDRATARE chiar si de mai multe ori pe zi, de produse care sa contina obligatoriu factori de protectie solara UVA si UVB si de substante cu efect calmant si totodata cu efect nutritiv. Iarna este un anotimp dificil pentru tenul sensibil, acesta confruntandu-se cu tendinta de uscare mai mult decat in alte anotimpuri. Oscilatia de temperatura dintre interior si exterior, frigul si vantul uscat nu ii fac deloc bine acestui tip de ten. Oricum, este important de stiut ca tratamentul are doua componente:
- una interna, legata de alimentatie, ceea ce inseamna ca o persoana cu tenul sensibil trebuie sa aiba foarte multa grija la ceea ce mananca si, mai ales, trebuie sa sa hidrateze corespunzator, cu minim doi litri de apa sau ceaiuri naturale neindulcite pe zi. De asemenea trebuie evitate mancarurile foarte sarate, muraturile, prajelile in exces. Renunta de asemeanea la cafea si tutun!
- una externa, de care ne vom ocupa noi, ce vizeaza ingrijirea tenului cu produse dermato-cosmetice specifice.
 Trebuie sa stiti, in primul rand, ca se recomanda doar produse care nu contin parfum, au un PH echilibrat si sunt hipoalergenice.
 Pentru curatarea tenului sensibil, se va alege un pordus crema, se vor evita gelurile si produsele abrazive, care nu fac decat sa irite si sa inroseasca tenul.
Iata doua produse de curatare pe care le puteti incerca:


Nivea Visage Gel de curatare pentru ten sensibil si uscat (este hranitor si delicat) si Liquid facial soap- mild by Clinique - din gama pentru ten sensibil. Produsul de la Clinique l-am testat personal (mostra in revista) si am fost foarte multumita. Se transforma intr-o spuma densa, care curata in profunzime fara a usca tenul, datorita extractelor de aloe vera si musetel. Ca minusuri, as mentiona pretul si continerea ingredientului SLS.

Restul procesului de ingrijire se bazeaza pe ritualul clasic in 3 pasi, la fel ca si in cazul oricarui alt tip de ten., si anume: curatare, tonifiere si hidratare. Despre curatarea tenului sensibil am discutat deja, iar in ceea ce priveste cele mai bune game pentru hidratare si tonifiere, pentru ca v-am spus deja ca pielea sensibila nu e domeniul meu, am petrecut astazi aproape 4 ore cautand pentru voi cele mai bune produse (cele care aveau cele mai bune review-uri pe site-urile de specialitate din strainatate si din tara) si, in plus, am discutat cu cateva prietene care au cest tip de piele. In continuare, va arat si voua care sunt cele mai bune produse destinate ingrijirii pielii sensibile:



Philosophy - Hope In A Jar crema hidratanta pentru piele sensibila - un hidratant performant cu antioxidanti pentru a reduce daunele mediului inconjurator. Contine ulei de orez, sursa de vitamina E, cat si vitamina A pentru cresterea elasticitatii si prevenirea uscarii pielii. Vine iscriptionata cu sloganul: "You can't change the weather, but you can change your moisturizer!". Convingator, nu? :). Poate fi achizitionata din magazinele Sephora la pretul de 75 de lei.
- Gama de produse dermatocosmetice Iwositn - Formulele produselor pe baza de apa termala de Iwonicz Zdroj sunt elaborate in stransa colaborare cu medicii dermatologi. Previn si trateaza probleme dermatologice, datorita ingredientelor active moderne, de ultima generatie. Disponibila exclusiv in farmacii, gama Iwostin este recomandata in special persoanelor cu piele sensibila si alergica. Poti opta in cadrul acestei game pentru lotiune tonica, crema de zi cu SPF 20, crema de noapte sau o crema semigrasa care limiteaza pierderea transepidermica de apa, imbunatatind nivelul de hidratare a pileii (grozava pe timp de iarna, nu? :D)




- gama de produse dermatocosmetice Ivatherm, din care va recomand calduros crema hidratanta multiperformanta si lotiunea micelara (am primit recomandari foarte bune de la persoane de incredere :p). Preturile sunt cuprinse intre 20 ron (apa termala) si 65 ron (crema super hidratanta multiperformanta), iar produsele din gama antirid au preturi de 70-75 ron



- alte produse foare eficiente pentru pielea sensibila pot fi gasite si la alte firme de dermato-cosmetice precum: VICHY sau La Roche-Posay (cei de la La Roche-Posay au si un fond de ten foarte bun, special pentru ten sensibil si cu probleme, asupra caruia promit ca revin cu un review cat de curand! )

Probail ca ati observat ca am vorbit mai  mult de produse dermato-cosmetice, dar acest lucru este usor de explicat. In general, posesoarele unui ten sensibil, indiferent de gradul de sensibilitate, sunt sfatuie de medicii dermatologi sa apeleze la astfel de produse in detrimentul cosmeticelor clasice. Cu siguranta aveti si voi mai multa incredere in produse speciale, care se gasesc in farmacii. 

In incheiere, o sa impartasec cateva trucuri foarte valoroase destinate ingrijirii tenului sensibil:
  • pentru curatarea tenului, cauta produse care contin ulei de jojoba sau extract de migdale (curata delicat, fara a usca sau agresa pielea)
  • foloseste o masca compusa din castraveti si iaurt (face minuni pentru acest tip de ten)
  • cauta produse care contin extract de licorice Glycyrrhiza Glabra 
  • utilizati din plin efectele calmante si antiinflamatorii ale ceaiului verde, puteti folosi atat produse care contin ceai verde cat si aplicarea de comprese cu ceai verde
  • aloe vera, aplicata direct  pe piele, reduce roseata, iritarea si ajuta la calmarea pielii
  • pulverizeaza-ti des fata cu apa termala, ajuta la calmarea si hidratare pielii
Sper ca articolul sa va fie de folos!



vineri, 7 ianuarie 2011

My first beauty-post! Ingrijirea si machiajul sprancenelor - tips & products

   Sprancenele reprezinta un punct cheie in frumusetea chipului, dar si in comunicarea inter-umana, acestea fiind responsabile de aratarea unor expresii precum mirarea, ura, dezacordul si altele. De aceea, este foarte important sa acordam ingrijirii  sprancenelor maxima atentie.
   De-a lungul timpului, moda si-a pus amprenta asupra formei si grosimii acestora, dar in prezent regula de aur este naturaletea. Totusi, acest lucru nu presupune neglijarea sprancenelor, ci pastrarea formei lor naturale si a unei grosimi "decente", adica...nu se mai poarta sprancenele foarte subtiri! Primul pas in a avea sprancene frumoase este pensarea acestora, acolo unde exista fire in plus. Lungimea si curbura fiecarei sprancene trebuie sa se incadreza in schema de mai jos:
  De asemenea, acestea trebuie tunse regulat. Atat pensatul cat si tunsul sprancenelor sunt operatiuni destul de dificile, asa ca, daca nu va simtiti suficient de sigure pe voi, va recomand calduros sa apelati la o cosmeticiana, nu de alta, dar nu cred ca va doriti sa va treziti cu sprancene inegale, prea subtiri sau cu o gaura inestetica intr-una dintre sprancene!
In ceea ce priveste ingrijirea sprancenelor, nu prea este mare lucru de facut... Trebuie doar demachiate cu atentie, la fel ca si ochii sau tenul, pana raman perfect curate. Cel mai bine se demachiaza cu demachiant special pentru ochi, iar recomandarea mea calduroasa este demachiantul bifazic pentru ochi sensibili de la Yves Rocher.

Eu una pur si simplu il ador!!! Faza uleioasa inlatura si cea mai persistenta mascara si este foarta blanda cu ochii. Contine si extract de albastrele, acestea avand proprietati tonifiante si calmante. Pretul, undeva in jur de 35 de lei, este acceptabil, avand in vedere calitatea produsului! Revenind la ingrijirea sprancenelor,  recomand de asemenea si utilizarea uleiului de ricin pentru regenerarea acestora. Daca aplicati putin ulei de ricin in fiecare seara inainte de culcare ( folositi degetul pentru a picura cateva picaturi de ulei din sticluta si masati usor fiecare spranceana in parte timp de cateva secunde ) si inlaturati dimineata, va asigur vor cadea mult mai putine fire, vor deveni mai intens pigmentate, mai rezistente si eventualele "goluri" inestetice  provocate de un pensat gresit se vor umple!


     La fel ca si tenul, ochii sau buzele, sprancenele necesita si ele un machiaj special, mai ales daca, la fel cum din nefericire este si cazul meu, nu le aveti foarte bogate sau nu au o forma perfecta si nu sunt egale (stim deja ca simetria este cheia frumusetii!). In general, se va folosi un creion de sprancene pentru a corecta defectele de forma si un fard special pentru a da desime si a defini sprancenele. La urma, acestea se vor fixa cu un gel sau o ceara speciala .Din fericire, exista pe piata o gama variata de kituri pentru ingrijirea sprancenelor care contin farduri  speciale intr-o gama larga de nunate si ceara fixatoare. 

Nu am testat foarte multe firme, dar recomand kiturile de sprancene de la Revlon (poza din stanga), care se gasesc in mai multe variante de culori (special pentru blonde, brunete sau satene) sau cel de la Oriflame (Oriflame Beauty Eyebrow Kit - poza de jos), care contine doua nunate de fard care pt fi amestecate pentru obtinerea nuantei optime, o ceara pentru fixare si doua pensule speciale. Preturile se incadreaza intre 30 si 35 ron.  In ceea ce priveste creionul pentru sprancene, trebuie folosit unul creat special pentru sprancene,  nu un creion pentru ochi! 
 Creioanele pentru sprancene sunt mai tari, mai rezistente si au alte proprietati decat cele pentru ochi. Aproape toate brandurilor de machiaj produc asftel de creioane, majoritatea fiind prevazute la un capat si cu o periuta pentru aranjatul sprancenelor. Marturisesc ca am folosit ani de zile creionul de sprancene de la Yves Rocher, dar nu mai sunt deloc incantata. In primul rand, nuanta cea mai inchisa este un maron care este prea deschis pentru mine si are o nunta usor roscata care se vedea foarte urat (paleta de nunante este de asemenea foarte slaba), in al doilea rand pretul este foarte mare ( 28 de lei ) in comparatie cu alte firme.
     Intr-una din sesiunile mele de shopping am gasit un creion a carui nunata mi s-a potrivit perfect! Este vorba despre creionul pentru sprancene Time Proof Eyebrow Pencil by Radiant Professional Makeup! Sunt foarte multumita de acest produs! este absolut genial. Mai tarziu am aflat ca Radiant nu este altceva decat gama profesionala pentru makeup de la Seventeen... Pretul creionului este de 24 de ron (B&B shops), iar eu l-am achizitionat in nunata 01, un maro foarte inchis dar fara tente rosiatice, foarte potrivit pentru brunete (niciodata nu folositi negrul, da un aer extrem de artificial ). O alta varianta mai putin costisitoare o reprezinta creionul pentru sprancene de la Max factor (Max Factor Eyebrow Pencil), usor de aplicat si indepartat si cu un pret foarte bun, doar 15 lei!  
  In final, odata conturate cu ajutorul creionului si al fardurilor speciale, sprancenele trebuie pieptanate si fixate, folosindu-va de ceara speciala existenta in kituri sau de o mascara transaparenta pentru gene si sprancene, cum este cea de la Avon. In lipsa de ceara sau mascara speciala, improvizati pulverizand putin fixativ pe periuta de sprancene si trecand periuta peste spranceana cat este inca umeda, da rezultate foarte bune :D La fel, puteti utiliza si ceara de par, luand o cantitate foarte mica cu buricul degetului si repartizand-o pe spranceana.
Sper ca sfaturile sa va fi fost de folos si nu uitati, sprancenele frumoase dau expresivitate chipului!

joi, 6 ianuarie 2011

Alert! Beauty blog!

  Dupa luuungi cugetari, m-am decis totusi sa transform acest blog intr-unul de beauty! Remarc faptul ca, in blogosfera romaneasca este totusi o lipsa de beauty-bloguri de calitate. Sper ca acest blog sa creasca, sa infloreasca si sa devina un real sprijin pentru toate femeile. Imi doresc in primul rand sa aduc review-uri de calitate pentru produsele de ingrijire a tenului si machiaj si sa postez sfaturi utile pentru toata lumea!

luni, 3 ianuarie 2011

Nunta la romani

        Anul acesta voi face si eu marele pas... Si cum nu am mai trecut prin asta niciodata , iar obiceiurile s-au schimbat cam mult de pe vremea parintilor nostri, in plus ducand o lipsa acuta de  prieteni casatoriti, m-am apucat sa "googaluiesc" singura prin marea de site-uri dedicate pentru a afla ce ar trebui sa fac si cand. Prima concluzie, deloc fericita, este ca nunta asta suna mai degraba a afacere pe meleagurile noastre dragi, iar iubirea, legamantul, vesnicia sunt cuvinte care au intrat deja in randul arhaismelor. A doua concluzie este ca toate lucrusoarele legate de nunta au preturi exorbitante si nejustificate, incepand cu rochia, pantofii, meniul, sala si terminand cu florile,
servetelele, marturiile, costurile totale la care se ridica "fericitul eveniment" sarind chiar de noua mii de euro! Da, am scris bine, noua mii de euro, si asta daca nu alegi sa iti iei rochie si pantofi de designer! Daca ai ghinionul, asa cum este cazul nostru, sa te nasti intr-o familie normala, fara pamanturi si averi, atunci este aparent imposibil sa strangi aceasta suma uriasa. Noroc ca cei care sunt implicati in acesta industrie (da! nunta este o industrie!) au sarit binevoitori cu solutii salvatoare, ca de exemplu achitarea cheltuielilor generate de meniuri si inchirierea salii dupa nunta, mai exact dupa ce se strange darul! Ca tot veni vorba de dar, uite ca ajungem la alt subiect sensibil... Recunosc ca deja am alergie la intrebarea "Cat se pune?!" si la tot ce deriva din acesta intrebare. Tu, ca mire sau mireasa, evident ca doresti sa iti acoperi cheltuielile generate de nunta (pentru ca probabil ca mama a luat imprumut de la banca pentru a te ajuta), dar ce se intampla daca un om drag spre exemplu,  nu isi permite luxul de a cotiza cu patru-cinci milioane la nunta ta (mai avem si prieteni studenti sau someri, ca, de, e criza) sau mai rau, dublul sumei daca cumva isi doreste luxul de a veni insotit? Va refuza fastacit invitatia sau va cinstii cu o suma mai mica, sub asteptari, starnind bombanitul si indignarea mirilor care se vad nevoiti sa scoata din propriile buzunare pentru a acoperi cheltuielile...Sau poate totusi mirii au fost smecheri si si-au ales nasi bogati! Ar trebuie intr-adevar revizuita denumirea de "parinti spirituali" atribuita nasilor... Poate ar fi mai bine...nu, nu mai bine, dar mai corect, cu siguranta, sa ii numim "parinti financiari"! Da, este trist, dar cat se poate de adevarat!
        Acum, ca sa continuam intr-o nota mai vesela, trebuie sa marturisesc ca cel mai mult mai mult m-a impresionat multitudinea de obiceiuri si traditii romanesti de nunta care s-au pastrat pana azi, pe care, fara strop de rautate, le pot clasifica in doua categorii: haioase si penibile. Stop! A nu fi gresit inteleasa! Nu sunt impotriva traditiilor, ba chiar le iubesc si ma straduiesc sa le pastrez si conserv, dar multe din datinile din strabuni lasate mostenire isi pierd din semnificatie si valoare odata ce parasesc dulcele si minunatul mediu rural si ajung la oras! ( vezi taiatul porcului intre blocuri...) Asa ca, nu inteleg si pace, ce sa caute o hora jucata in fata blocului, cum sa imi rup turta in cap, sa imi umplu parul plin de firmituri  dupa ce am dat bani grei la coafor, de ce trebuie sa tulbur linistea diminetilor de sambata cu zgomotul ceterasilor, sa impodobesc brazi cu tot felul de chestii chicioase si asa mai departe... Pai daca tot vrei sa faci o nunta traditionala, atunci fa-o de la cap la coada, cu costume populare, cu muzica pe masura, cu mancare traditionala si toate obiceiurile dupa datina straveche. Nu vad rostul in a amesteca barbieritul mirelui, ruperea turtei si  dansatul horei cu rochii somptuoase de seara cu cristale svarovsky ( mare trend, mare), fantani de ciocolata si limuzine! Din pacate, si nunta, ca orice alt eveniment autohton, trebuie sa fie cat mai tipatoare, opulenta si colorata cu putinta, ca deh, o data te casatoresti pentru prima oara!
        

ShareThis