Lista mea de bloguri

Like my blog?

vineri, 7 ianuarie 2011

My first beauty-post! Ingrijirea si machiajul sprancenelor - tips & products

   Sprancenele reprezinta un punct cheie in frumusetea chipului, dar si in comunicarea inter-umana, acestea fiind responsabile de aratarea unor expresii precum mirarea, ura, dezacordul si altele. De aceea, este foarte important sa acordam ingrijirii  sprancenelor maxima atentie.
   De-a lungul timpului, moda si-a pus amprenta asupra formei si grosimii acestora, dar in prezent regula de aur este naturaletea. Totusi, acest lucru nu presupune neglijarea sprancenelor, ci pastrarea formei lor naturale si a unei grosimi "decente", adica...nu se mai poarta sprancenele foarte subtiri! Primul pas in a avea sprancene frumoase este pensarea acestora, acolo unde exista fire in plus. Lungimea si curbura fiecarei sprancene trebuie sa se incadreza in schema de mai jos:
  De asemenea, acestea trebuie tunse regulat. Atat pensatul cat si tunsul sprancenelor sunt operatiuni destul de dificile, asa ca, daca nu va simtiti suficient de sigure pe voi, va recomand calduros sa apelati la o cosmeticiana, nu de alta, dar nu cred ca va doriti sa va treziti cu sprancene inegale, prea subtiri sau cu o gaura inestetica intr-una dintre sprancene!
In ceea ce priveste ingrijirea sprancenelor, nu prea este mare lucru de facut... Trebuie doar demachiate cu atentie, la fel ca si ochii sau tenul, pana raman perfect curate. Cel mai bine se demachiaza cu demachiant special pentru ochi, iar recomandarea mea calduroasa este demachiantul bifazic pentru ochi sensibili de la Yves Rocher.

Eu una pur si simplu il ador!!! Faza uleioasa inlatura si cea mai persistenta mascara si este foarta blanda cu ochii. Contine si extract de albastrele, acestea avand proprietati tonifiante si calmante. Pretul, undeva in jur de 35 de lei, este acceptabil, avand in vedere calitatea produsului! Revenind la ingrijirea sprancenelor,  recomand de asemenea si utilizarea uleiului de ricin pentru regenerarea acestora. Daca aplicati putin ulei de ricin in fiecare seara inainte de culcare ( folositi degetul pentru a picura cateva picaturi de ulei din sticluta si masati usor fiecare spranceana in parte timp de cateva secunde ) si inlaturati dimineata, va asigur vor cadea mult mai putine fire, vor deveni mai intens pigmentate, mai rezistente si eventualele "goluri" inestetice  provocate de un pensat gresit se vor umple!


     La fel ca si tenul, ochii sau buzele, sprancenele necesita si ele un machiaj special, mai ales daca, la fel cum din nefericire este si cazul meu, nu le aveti foarte bogate sau nu au o forma perfecta si nu sunt egale (stim deja ca simetria este cheia frumusetii!). In general, se va folosi un creion de sprancene pentru a corecta defectele de forma si un fard special pentru a da desime si a defini sprancenele. La urma, acestea se vor fixa cu un gel sau o ceara speciala .Din fericire, exista pe piata o gama variata de kituri pentru ingrijirea sprancenelor care contin farduri  speciale intr-o gama larga de nunate si ceara fixatoare. 

Nu am testat foarte multe firme, dar recomand kiturile de sprancene de la Revlon (poza din stanga), care se gasesc in mai multe variante de culori (special pentru blonde, brunete sau satene) sau cel de la Oriflame (Oriflame Beauty Eyebrow Kit - poza de jos), care contine doua nunate de fard care pt fi amestecate pentru obtinerea nuantei optime, o ceara pentru fixare si doua pensule speciale. Preturile se incadreaza intre 30 si 35 ron.  In ceea ce priveste creionul pentru sprancene, trebuie folosit unul creat special pentru sprancene,  nu un creion pentru ochi! 
 Creioanele pentru sprancene sunt mai tari, mai rezistente si au alte proprietati decat cele pentru ochi. Aproape toate brandurilor de machiaj produc asftel de creioane, majoritatea fiind prevazute la un capat si cu o periuta pentru aranjatul sprancenelor. Marturisesc ca am folosit ani de zile creionul de sprancene de la Yves Rocher, dar nu mai sunt deloc incantata. In primul rand, nuanta cea mai inchisa este un maron care este prea deschis pentru mine si are o nunta usor roscata care se vedea foarte urat (paleta de nunante este de asemenea foarte slaba), in al doilea rand pretul este foarte mare ( 28 de lei ) in comparatie cu alte firme.
     Intr-una din sesiunile mele de shopping am gasit un creion a carui nunata mi s-a potrivit perfect! Este vorba despre creionul pentru sprancene Time Proof Eyebrow Pencil by Radiant Professional Makeup! Sunt foarte multumita de acest produs! este absolut genial. Mai tarziu am aflat ca Radiant nu este altceva decat gama profesionala pentru makeup de la Seventeen... Pretul creionului este de 24 de ron (B&B shops), iar eu l-am achizitionat in nunata 01, un maro foarte inchis dar fara tente rosiatice, foarte potrivit pentru brunete (niciodata nu folositi negrul, da un aer extrem de artificial ). O alta varianta mai putin costisitoare o reprezinta creionul pentru sprancene de la Max factor (Max Factor Eyebrow Pencil), usor de aplicat si indepartat si cu un pret foarte bun, doar 15 lei!  
  In final, odata conturate cu ajutorul creionului si al fardurilor speciale, sprancenele trebuie pieptanate si fixate, folosindu-va de ceara speciala existenta in kituri sau de o mascara transaparenta pentru gene si sprancene, cum este cea de la Avon. In lipsa de ceara sau mascara speciala, improvizati pulverizand putin fixativ pe periuta de sprancene si trecand periuta peste spranceana cat este inca umeda, da rezultate foarte bune :D La fel, puteti utiliza si ceara de par, luand o cantitate foarte mica cu buricul degetului si repartizand-o pe spranceana.
Sper ca sfaturile sa va fi fost de folos si nu uitati, sprancenele frumoase dau expresivitate chipului!

4 comentarii:

  1. Atat de mult este demachiantul? Eu am dat 21 parca :|

    RăspundețiȘtergere
  2. Irina, acesta este pretul de catalog. Intr-adevar, il poti prinde la reduceri cu mult mai putin. Spre exemplu, eu mi l-am achizitionat in ultimele doua dati 1+1 gratis... Depinde cum gasesti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Radiant ti-a pregatit un creion pentru conturarea si colorarea sprancenelor: Time Proof Eyebrow Pencil prevazut cu o periuta speciala pentru pieptanarea sprancenelor. Trei nuante rezistente asteapta sa le incerci! Pret recomandat: 129.413 lei.
    Vreau si eu de ala mai ieftin de care ti-ai luat tu. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Alina-Alexandra, pretul acela este gresit!!! La B&B stores sunt in continuare astfel de creioane cu acelasi pret de 25 ron... Nici brandurile HIGH END nu practica astfel de preturi :)

    RăspundețiȘtergere

ShareThis