Lista mea de bloguri

Like my blog?

duminică, 16 ianuarie 2011

Par fin, gras si lipsit de volum

M-am hotarat sa scriu acesta postare dupa ce am remarcat ca un numar din ce in ce mai mare de doamne si domnisoare se plang de acesta problema: par fin, cu fir subtire, moale, lipsit de volum si care se ingrasa foarte repede. Daca a doua zi dupa ce ti-ai spalat parul te trezesti cu el lipit de cap si cu senzatia ca in total mai ai vre-o zece fire (chiar daca cu o zi ianinte arata minunat), inseamna ca ai si tu acest tip de par!
Este si tipul meu de par, ceea ce ma face sa stiu cam tot ce se poate sti despre ingrijirea acestuia si toate micile trucuri pentru a pastra volumul cat mai mult. Inainte sa trecem la treaba, tin neaparat sa precizez ca unele din produse poate functioneaza doar pentru mine, nu si pentru voi, iar micile mele "trucuri" de asemenea pot fi eficiente doar pentru o parte dintre voi.

Pentru inceput, exista o singura regula importanta ce trebuie respectata atunci cand ne confruntam cu tipul de par descris mai sus : OBISNUIESTE-TE CU EL asa cum e!

Va spun din start ca nu exista nicio solutie miraculoasa care sa va faca sa va spalati parul doar o data pe saptamana si sa va pastreze volumul intact zile in sir. Trebuie sa acceptam faptul ca parul gras si fin trebuie spalat (chiar o recomand cu caldura, in ciuda regulilor de "moda veche") sa il spalati o data la doua sau maxim 3 zile. Nu dauneaza cu nimic spalarea din doua in doua zile, ba dimpotriva! Nu cred ca e nici sanatos, ca sa nu mai vorbim de estetic, sa umblam cu parul unsuros si dezgustator  "ca sa il obisnuim sa il spalam mai rar". Personal, consider povestea cu "obisnuitul" o baliverna! Acum , daca problema ingrasarii parului este una mai "serioasa", nu ezitati sa consultati medicul dermatolog! Nu voi trata in aceasta postare cazuri neobisnuite sau patologice.
In ceea ce priveste spalarea, NU folositi un sampon pentru par gras, acestea degreseaza mult prea tare firul de par, il agreseaza si , in consecinta, stimuleaza secretia glandelor sebacee, ceea ce nu face decat sa ne ingrase si mai mult parul. Pentru spalare, e greu sa va recomand un sampon anume... fiecare persoana reactioneaza in mod diferit la compozita anumitor sampoane. Cu toate acestea, risc sa va recomand cateva produse de care eu am fost foarte multumita si care au, in general, review-uri foarte bune.



Din gama profesionala pentru ingrijirea parului de la L'Oreal, samponul Kerastase in varianta verde Volumeactive, este extrem de eficient pentru parul fin, vulnerabil, fara volum. Miroase super bine si pastreaza parul curat pentru 3 zile, ceea ce in cazul meu, este o minune :D Ofera intr-adevar si volum pentru cel putin 24 de ore. Puteti incerca samponul si in varianta Sistemul Clarte-Tonic, care echilibreaza productia de sebum, fara a degresa excesiv. Nu am folosit aceasta varianta, dar mi s-a recomandat ca fiind extrem de bun. Singurul dezavantaj al acestul sampon este pretul foarte mare (70-80 ron, in functie de salonul de unde il procuri). pentru mine, cel putin, calitatea excelenta a produsului nu este un motiv suficient ca sa dau suma aceasta pe un sampon.





Cu un pret mai accesibil si o calitate tot profesionala, va recomand samponul pentru volum Wella Lifetex Volume (35 - 45 de lei). L-am folosit o perioada indelungata si am fost foarte multumita de el. Curata delicat firul de par, fara a-l agresa, ofera volum parului fara a incarca firul, iar complexul Strengthening cu extract de bambus patrunde adanc in structura firului de par, intarindu-l. hidratandu-l si conferindu-i mai mult volum! Este un produs foarte bun pe care il puteti procura din saloane. In Cluj, il gasiti la un pret foarte bun la Salon La Famme, strada Avram Iancu nr8 (toata gama Wella Professionals se gaseste la acest salon la preturi avantajoase).






Momentan, eu am facut o fixatie pentru produsele Syoss de la Schwarzkopf. Desi am auzit multe pareri contradictorii, si unele nu foarte bune, despre aceste produse, mie una imi plac foarte mult. Pentru mine chiar functioneaza! Samponul costa doar 13 lei, are un gramaj mare (500 ml) si sunt foarte multumita! Folosesc si spuma si fixativul din aceeasi gama si am reusit sa am un par curat (cu mici trucuri) pentru doua sau chiar trei zile! Mai mult, produsele pentru volum nu contin silicon.








In continuare, vreau sa lamurim cateva aspecte legate de BALSAM. Eu una nu as putea trai fara el si, cu siguranta, multe dintre voi simt la fel! Am auzit tot felul de povesti si de mituri legate de "ingrasarea" parului datorata aplicarii balsamului. Nimic mai fals! De vina este aplicare incorecta! Balsamul se aplica DOAR PE VARFURI nu si la radacina firului de par, unde se ingrasa defapt parul, asa ca nu are nici o legatura cu ingrasarea acestuia. Mai ales daca aveti parul vopsit, fara balsam veti reusi foarte greu sa il descalciti, asa ca folositi-l cu incredere pe varfuri, fara sa atingeti radacina! Recomand de asemenea folosirea balsamului din aceeasi gama cu samponul, deoarece au actiune complementara. Daca nu doriti sa folositi balsamul clasic, cu clatire, puteti incerca noul balsam  Leave In Pantene Aqua Light. Este un produs nou, excelent pentru parul fin si gras, care nu incarca firul de par. Este bifazic, faza superioara avand coponente nutritive (special pentru vrafurile uscate si nu numai, iar faza inferioara contine ingrediente speciale care descalcesc instant parul incalcit!


Evitati produsele cu silicon, care se foloseste in multe produse pentru stralucire sau volum. Acesta se foloseste ca agent de emoliere si stralucire. Siliconul creaza o bariera impotriva ustensilelor de styling, reducand frictiunea si limitand efectele caldurii asupra firului de par. Cu toate acestea, pentru parul fin si gras, siliconul este un mare dusman,  stimuland glandele sebacee. Asadar, cititi eticheta si nu cumparati produse cu silicon.
De asemenea, pueti incerca samponul uscat, pe care il puteti utiliza intre doua spalari, sau daca nu aveti timpul necesar samponarii si coafarii parului. Nu am incercat nicodata un asemenea sampon, dar va recomand sa accesati site-ul http://www.samponuscat.ro unde puteti gasi mai multe detalii.

 Dupa cum spuneam la inceputul postarii, nu exista solutii miraculoase pentru acest tip de par, dar putem invata sa "convietuim" si sa il iubim asa cum este. Sa nu uitam ca parul fin este in marea majoritate a cazurilor extrem de matasos si de stralucitor. In timp  ce femeile cu par uscat dau o groaza de bani pe produse de hidratare si se plang mereu de lipsa de moliciune si stralucire a parului, noi ne bucuram de un par moale si stralucitor! Trebuie doar sa il ajutam putin si in continuare voi vorbi putin despre cum putem face acest lucru:
  • parul fin, subtire, nu se preteaza pentru a fi lasat lung! Nu te incapatana sa faci acest lucru, nu va fi niciodata in avantajul tau. Oricat de mult ai admira cositele lungi ale altor doamne, resemneaza-te cu ideea ca parul tau pur si simplu nu este facut ca sa fie lung. Gaseste in schimb o tunsoare medie, in scari sau un bob modern care sa te puna in valoare. Sunt atatea coafuri minunate pentru parul scurt si mediu! Lasat lung, parul fin va arata rar, iar sub greutatea "pletelor", firul subtire se va rupe si vei pierde mult par.
  • poti incerca un permanent pentru volum pentru a da mai multa textura parului. Nu are nimic de a face cu vechiul tip de premanent, este pur si simplu o solutie non-agresiva pentru par, care ii da o alta textura si te ajuta sa il coafezi mai usor si sa reziste mai mult timp coafat. Exista un astfel de permanent de la Wella, care se recomanda a fi facut o data la sase luni. Intreaba-ti stilista si te va lamuri cu siguranta.
  • vopseste-ti parul! Chiar daca folosesti o vopsea semi-permanenta. Vopseaua ii da o textura mult mai buna parului fin si tendinta de ingrasare este mai putin proununtata
  • foloseste spuma pentru coafat, direct pe parul umed, apoi usca parul cu peria rotunda sau ruleaza pe bigudiuri mari. Tapeaza usor crestetul si fizeaza cu lac fixativ. A doua zi, mai tapeaza putin daca este nevoie si fixeaza dinnou. Vei avea o coafura minunata cel putin doua zile.
Recomandarea mea ca produse de styling:


Imi place acest fixativ pentru ca are intr-adevar o calitate similara cu produsele profesionale. Trebuie folosita o cantitate mai mica, nu imbacseste parul, fixeaza foarte bine si se indeparteaza usor prin pieptanare. Recent am achizitionat si spuma din aceeasi gama si este de asemenea foarte buna. Pret: intre 13 lei (daca sunteti norocoase ca si mine si il gasiti la reducere in hipermarketul Real) si 20 lei.






Spuma pentru volum de la Wellaflex  promite un volum intact pentru 48 de ore si chiar se tine de cuvant! Are o consistenta usoara, nu este lipicioasa si miroase foarte bine! Pret: aproximativ 13 lei


  

 Spray-ul pentru volum de la Matrix - se pulverizeaza direct la radacina (acolo unde avem cea mai mare nevoie, nu-i asa? :) ), are o textura lejera si este rezistent la umiditate. Pret: aprox 45 de ron in saloanele de coafura.
De la Wella Professional Wella High Hair Add Some Body este un produs excelent care se aplica pe parul umed, inainte de coafare, si iti ofera un volum incredibil. L-am incercat si am fost extrem de multumita. Nu stiu cat costa acum, dar eu anul trecut l-am achizitionat cu 45 de lei. 


 Fixativul pentru volum Nivea Hair Care Lift Volume merita incercat daca va doriti un produs care sa nu incarce deloc parul, dar sa pastreze un volum de invidiat! Am incercat si samponul si balsamul, dar s-au dovedit un dezastru pentru parul meu... Pe langa lipsa totala de volum, aveam senzatia ca, dupa cateva ore de la spalare, parul meu este din nou gras. Fixativul l-am cumparat in drum spre o cabana, in lipsa de orice altceva, si ma asteptam sa fie groaznic. Am avut insa o surpriza foarte placuta si am folosit acest fixativ, la fel si spuma din aceeasi gama, mai bine de un an. Chiar este un produs bun si vi-l recomand cu incredere!

In final, nu pot decat sa va recomand sa va iubiti parul asa cum este si sa il ingrijiti corespunzator. Nu uitati ca parul este comoara noastra cea mai de pret si o arma secreta, totodata ! :D 

 O zi excelenta tutor!




4 comentarii:

  1. Buna.


    Cristina am ramas placut impresionata de acest articol:)Oricine ar avea de invatat din ceea ce tu ai scris aici pentru noi:)
    Eu personal te felicit,si iti multu:*
    Te sustin cu drag si sa nu te lasi de a ne impartasi si noua cate ceva din experienta ta:*

    O seara superba!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult, Ana! Astfel de comentarii ma fac sa merg mai departe! Te astept cu drag sa citesti si viitoarele postari! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a placut cum ai prezentat produsele....pentru toate buzunarele...si intradevar sa ne iubim parul asa cum e el.Am un astfel de par si cu toate tratamentele,ceaiuri si cosmetice , scumpe si ieftine ,n-am reusit sa-l schimb.
    Foarte bun articolul...))

    RăspundețiȘtergere

ShareThis