Lista mea de bloguri

Like my blog?

luni, 10 ianuarie 2011

Special pentru miresici!

Dragele mele, pentru ca urmeaza sa fiu si eu o miresica de 2011, si pentru ca ma incanta nespus acest lucru, mi-am petrecut mult timp "cercetand" ultimele tendinte in materie de fashion, beauty si makeup. Azi m-am trezit trezit foarte bine-dispusa si m-am decis sa imi contiunui dimineata intr-o maniera extrem de placuta si sa scriu o postare  care sa cuprinda cateva sfaturi utile viitoarelor miresici. Acum, numele de saloane si designeri nu o sa va ajute foarte mult pe cele din alte orase, dar cu siguranta si voi veti putea obtine informatii utile din aceasta postare.

....Si pentru ca orice miresuca incepe cu rochia... asta a fost pentru mine partea cea mai grea !  Totul a inceput cand am vazut filmul Bride Wars si m-am indragostit pe loc de rochia Vera Wang  purtata de Kate Hudson! Atunci am realizat ca nu o sa ma pot niciodata multumi cu una din rochiile pe care mi le putem permite din magazinele de specialitate! Pentru mine personal, e destul de greu sa accept compromisuri vestimentare si de aceea am fost mai mult decat fericita cand o colega a venit cu solutia salvatoare: designerul ! Prima intalnire cu Calina Langa s-a petrecut intr-o seara tarzie si am iubit-o de cum am intrat in atelierul micut de la parterul unui bloc...Calina este profesor la Universitatea de Arte Plastice si Design Vestimentar si adora sa creeze rochii de gala si in special rochii de mireasa. Numai o fashion addict poate sa simta ceea ce am simtit eu cand am vazut puzderia de materiale minunate, aruncate peste tot sau stivuite cu grija pe niste raftulete, panglici si dantele pretioase innobiland masa de lucru, masina de cusut in care inca mai statea uitata o bucatica de material si zeci de umerase pe care tronau somptoase rochii superbe, unele terminate, altele in stadiu de proiect! I-am aratat pe internet rochia pe care o visam, o rochie care aduce a cea mentionata mai sus, dar este inca si mai frumoasa (da, este posibil, desi pare greu de crezut!) si am combinat cateva elemente de la alte rochii pana am gasit o varianta absolut divina! Acum, trebuie sa stiti ca aceasta rochie pe mine ma costa chiar rezonabil !!! Materialele, de calitate foarte bune, pe care le-am cumparat din Nico Klaus, au costat 570 de lei, iar crinolina 90 de lei (sunt si mai ieftine, se gasesc la orice magazin de rochii de mireasa). Mi-am permis astfel o rochie de vis, in conditiile in care, in magazine, orice rochie costa cel putin 2000 de lei, iar calitatea si designul acestora nu suporta comparatie. In concluzie, ca sa nu mai bat apa in piua, va recomand calduros sa apelati la un designer care sa va creeze rochia dupa corpul vostru, exact asa cum visati, si puteti avea o rochie celebra din ultimul catalog Voque la un pret cu cateva mii de euro mai mic :p Am intalnit obiectii de genul: "Eu nu am incredere...daca nu iese asa cum mi-am dorit?!". Pentru ca am avut si eu experiente neplacute cu croitori si croitorese, inteleg perfect, de aceea recomand sa apelati la persoane cu adevarat pricepute. In fiecare mare oras exista cel putin doi sau trei design-gurus care pot sa croiasca absolut orice. Interesati-va la prieteni, rude si cunostinte sau google-uiti putin si veti gasi cu siguranta o persoana care sa va croiasca rochia de vis, fie ca este ea de printesa, tip sirena, stil grecesc sau foarte simpla, lunga scurta, larga sau mulata!


Acum ca ne-am ocupat de rochie, sa trecem la pantofi! Aici, pentru mine, lucrurile sunt clare: obligatoriu de piele si sa fie cat de comozi! Fiind obisnuita cu tocurile, rezist usor ore intregi pe tocuri de 10 centimetri, dar daca nu este cazul vostru optati ori pentru o pereche cu toc mai mic, ori pentru doua perechi: una cu toc inalt si una mai comoda, mai casual. Marturisesc cu mana pe inima ca brandul meu preferat cand vine vorba de pantofi pentru mirese este categoric Veronesse! Pe langa faptul ca pot fi gasiti in orice marime (eu sunt nefericita posesoare a marimii 35 si am avut mereu probleme), chiar de la marimea 33, sunt facuti dintr-o piele minunat de moale si majoritatea modelelor cu toc de 10 cm au o mica platforma in fata care ajuta foarte mult si un calapod mai mult decat comod! Pe langa aceste lucruri, daca vezi un model care iti place in magazin si nu este marimea ta sau daca ai vrea sa adaugi unui pantof fundita de la celalat, il poti face la comanda intr-o saptamana in orice marime si asa cum iti doresti! Grozav, nu? In plus, Veronesse iti ofera si varianta belerinilor pentru mirese, care arata chiar foarte bine! Preturile se invart in jurul sumei de 300 de lei.


O alta optiune, ar fi magazinele Benvenutti, care de asemenea produc incaltaminte din piele de calitate si au marimi de la 35 in sus, in plus modelele sunt foarte dragute, desi nu exista o varietate de modele atat de mare ca in magazinele Veronesse. Preturile de asemenea se invart in jurul sumei de 300 de lei.












Acum ca avem rochia si pantofii, trebuie sa discutam despre cum ne accesorizam... Cea mai mare greseala pe care o tot vad in Romania la miresucile de aici este accesorizarea peste masura! Trebuie sa aveti mare grija pentru ca, din dorinta de a fi cat mai stralucitoare si mai glamouroase va puteti transforma cu usurinta untr-un veritabil pom de Craciun! Ideea este sa fim frumoase si stralucitoare, nu incarcate ca o sorcova! Daca optati pentru diadema, atunci atentie mare la ce puneti in rest! Puteti ori sa folosi un lantisor fin la baza gatului cu un medalion mic si stralucitor, in ton cu diadema, ori o bratara asortata pe mana. Niciodata nu combinati diadema cu cercei, colier si bratara!! Haideti sa urmam regula de aur "LESS IS MORE!"



Alegerea mea personala o reprezinta PERLELE, care innobileaza o mireasa si dau o eleganta pe care nici o alta bijuterie nu o da! Exista extrem de multe modele de bijuterii din perle, si cu siguranta veti fi absolut sclipitoare cu cercei simpli de perle si un sirag minunat la baza gatului. Exista diverse superstitii legate de purtarea perlelor la nunta, mai exact ca aduc lacrimi in casnicie. Daca sunteti foarte superstitioase, alegeti altceva, dar parerea mea personala este ca vor aduce doar lacrimi de bucurie! :D Aaaa, inca ceva.... nu purtati diadema si perle...este de ales intre variantele de mai sus!

Voalul de mireasa - va propun o alternativa minunata la voalul clasic de mireasa! Daca nu sunteti foarte conservatoare si va doriti un plus de eleganta si un aer ultra chic, purtati o voaleta

Eu am cautat foarte mult o astfel de voaleta si am avut norocul sa dau peste blogul unei tinere domnisoare din Cluj, gabrielapopescu.blogspot.com care mi-a realizat exact voaleta pe care mi-o doream. Arata minunat si a costat doar 70 de lei, iar Gabriela este cu siguranta foarte talentata! Va arat mai jos poza voaletei realizata de Gabriela pentru nunta mea:




Acum ca am terminat si cu voalul, va invit sa incheiem cu machiajul. Prima greseala pe care am observat-o la alte miresici la capitolul machiaj este, la fel ca si in cazul bijuteriilor, excesul! Chiar daca este o zi unica si vrem sa fim superbe, nu trebuie sa exageram cu machiajul, pentru ca nu vom obtine efectul dorit, ci doar o masca inestetica! Asadar, trebuie sa alegem ce vom accentua: buzele sau ochii, niciodata ambele. Acum, trebuie sa stiti ca machiajul de mireasa oricum este mai puternic, ca sa arate bine in poze (in poze nu se vede atat de puternic precum este defapt). Culorile folosite vor fi in concordanta cu coloristica naturala a tenului, parului si ochilor. Va recomand calduros sa vizitati un makeup artist, nu pentru ca nu v-ati descurca sa va realizati singure machiajul, ci pentru ca la salon se folosesc produse profesionale care rezista pana la 24 de ore (daor nu vrem sa ne trezim cu machiajul curgand la propria nunta)! Recomandarea mea: Carmen Burci, makeup artist. O puteti gasi pe Carmen pe www.iuliaburci.ro. Foloseste produse PARISAX, Malu Wilz si MAC si pretul pentru un machiaj de mireasa este de 120 ron, dar merita! Iata cateva modele de machiaj de mireasa care mi-au placut mie foarte mult:



Sper ca v-a placut si voua sa cititi articolul macar pe jumatate la fel de mult cum mi-a placut mie sa il scriu!
Va doresc o zi minunata!

3 comentarii:

  1. o sa fii o mireasa frumoasa.deja ai dovedit mult bun gust

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Lolli si te mai astept pe blog! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Super blogul, abia astept sa vad cu va iesi totul imi imaginez ca va fi de poveste pt ca stiu cum esti. Si eu ma gandeam tot la o voaleta. Gabriela e foarte talentata si eu am apelat la ea pt un accesoriu. Multumesc ca impartasesti cu noi alegerile si parerile tale.

    RăspundețiȘtergere

ShareThis