Lista mea de bloguri

Like my blog?

marți, 8 februarie 2011

Un ten fara cusur

Fie ca sunteti adeptele unui machiaj in nuante nude sau preferati un machiaj dramatic, regula de baza si totodata  trendul principal in acest sezon este tenul perfect, ca de portelan. Din nefericire, putine dintre noi suntem posesoarele unui astfel de ten, insa vestea buna e ca putem sa il obtinem folosindu-ne de "arsenalul" nostru de produse cosmetice si de machiaj. Un machiaj al tenului bine realizat ne aduce aspectul acela de "ten de portelan" si, alaturi de  niste sprancene bine conturate si putin gloss, poate chiar sa reprezinte un look perfect pentru zi, fara a mai necesita altfel de machiaj.

O sa incerc astfel in continuare sa descriu etapele necesare obtinerii unui ten frumos. Doresc sa fac inainte de toate precizarea ca problemele majore ale tenului, cum ar fi o acnee pronuntata, se trateaza la medicul dermatolog, nu se acopera cu machiaj!

Primerul
 Primerul este un produs cosmetic pe care, din pacate, as zice eu, multe fete nu il folosesc. Spun din pacate pentru ca este un produs minunat care nu ar trebui sa lipseasca din portfardul nimanui. Primerul- sau baza de machiaj- se aplica dupa aplicarea hidratantului zilnic (crema, lotiune etc) si are rolul de a netezi pielea si a o pregati pentru aplicarea machiajului, creand o baza pentru ca acesta sa reziste mai mult. Daca imi permiteti o comparatie, face pt fondul de ten exact ceea ce face base-coat-ul pentru lacul de unghii :) Primerul matifiaza tenul gras, reduce porii si ii face mai putin vizibili. De asemenea, are si rol hidratant.
Imi plac:
  • Urban Decay Primer Potion -care este preferatul meu! Nu stiu cat costa pentru ca l-am primit... am inteles ca undeva la 11 lire?(corectati-ma daca gresesc)  L-am folosit doar in varianta Pore Perfecting (mai exista si varianta Brightening) si chiar imi reduce vizibil porii, in plus are o textura foarte matasoasa, imi lasa fata fiiiinaaa de tot si fondul de ten are o acoperire mult mai mare decat de obicei! Love it!  Exista si varianta speciala pentru ochi, UD Eyeshadow Primer. <<Paranteza: pt ochi, cel mai bun primer pe care l-am folosit e Too Faced Shadow Insurance
  • Sephora Smoothing Primer - costa aproximativ 60 de lei si face ca fondul de ten sa "se lipeasca" pur si simplu de fata. Are textura de gel. Am tot citit pe alte forumuri ca ar fi lipicios, mie una nu mi s-a parut deloc lipicios. Contine polimeri de silicon, care absorb sebumul, ceea ce s-a si observat destul de bine in cazul tenului meu gras/mixt.  Acest primer imi lasa tenul mat pentru 8-10 ore, ceea ce este o reala performanta!
 Daca tot mi-e pe terminate primerul, mi-as dori sa incerc si  Primerul Mineral de la ELF, despre care am auzit multe lucruri bune, dar nu era pe stoc cand am verificat eu :(
Fondul de ten
Fondul de ten este foarte important pentru mine, datorita tenului meu dificil, mixt sau gras, in functie de anotimp. Mai mult decat atat, mai am si unele "cosulete" inestetice pe care trebuie sa le camuflez cu grija. Alegerea mea nr 1 in materie de fdt este TOLERIANE de la La Roche-Posay.
Acest fdt a reusit sa faca pentru mine ceea ce altele nu au facut! A fost dragoste "la prima folosire", dupa ce am gasit o mostra in ceva revista... Mi l-am cumparat in nuanta 11 Light Beige si ma impac grozav cu el, de vreme ce il folosesc de mai bine de doi ani. Are o textura crema si o putere medie de acoperire (mare pentru mine) cu o concentratie de 30% pigment. Contine apa termala cu proprietati calmante, nu contine parfum si nici parabeni si este anticomedogenic. Marea mea surpriza este ca acest fdt reuseste sa acopere chiar si micile pete rosii sau cosuri fara corector!
Singura mea problema a fost ca fata incepea sa imi luceasca dupa aprox 2 ore, problema pe care am rezolvat-o prin aplicarea unui primer :D
Cand nu folosesc Toleriane, adica atunci cand tenul imi e foarte curat sau vara, folosesc Yves Rocher - Replumping Serum Foundation Beige 100, forumula inovatoare jumatate ser, jumatate fond de ten. Efectul “fresh complexion" atenueaza orice semn de oboseala. Imi place ca e foarte lejer, arata extrem de natural pe fata si imi matifiaza tenul pt o durata mare de timp. Foarte rar  mai folosesc Accord Parfait de la L'Oreal, care mie personal nu imi zice mare lucru si ma dau cu el mai mult ca sa il termin :))

Corectorul / anticearcanul
Trebuie sa mentionez ca pana anul trecut stiam doar de corectorul beige, foarte deschis, potrivit pentru estomparea cearcanelor si a cosurilor. Am utilizat Max Factor Mastertouch Liquid Concealer, Yves Rocher Correcteur Zero Default si ceva corector stick de la Avon. Primul corector colorat mi l-am achizitionat tot de la Yves Rocher si continea o parte verde, pentru corectare, si una bej, pentru camuflarea imprefectiunii (a se citi a cosului sau a petei rosii). este vorba de Sebo Specific Corrector Expert. Pe masura ce m-am mai documentat, am intrat in minunata lume a corectoarelor colorate :p  In cele ce urmeaza o sa incerc sa descriu pe scurt cum se utilizeaza acestea. Pornind de la roata culorilor, trebuie sa stiti ca orice imprefectiune se camufleaza aplicand corector intr-o culoare complementara.

Asadar, verdele il vom folosi pentru a atenua roseata (cosuri, acnee rozacee etc), galbenul atenueaza nuantele de albastru (cercurile vinete din jurul ochilor, vanatai), tonurile de lavanda estompeaza nuantele galbui ale pielii, iar nuantele de bleu fac minuni cand este necesar sa camuflam tonuri de orange (pete de crema autobronzanta, pete lasate de un bronz defectuos in general). Imi plac la nebunie Camo Quads de la Coastal Scents (nu le detin, dar le-am incercat si cu siguranta o sa mi le comand). Sunt usor de folosit chiar si pentru o incepatoare ca mine, singura conditie este sa fiti familiare cu complementaritatea culorilor. Au o textura de pasta, nu foarte cremoasa  (destul de tari mi s-au parut initial, dar pe fata arata foarte ok) si sunt foarte pigmentate.  
Pudra
La capitolul pudra, recomand folosirea pudrei pulbere pentru machiaj si cea compacta pentru retusurile de pe parcursul zilei, sau noptii daca este cazul :D Folosesc de mult timp Velvety Loose Powder de la Yves Rocher (da, imi plac destul de mult produsele YR, dupa cum ati observat, si le folosesc de ani buni). Imi place acesta pudra in nuanta 02 Transparence Beige, o cumpar mereu la reducere si dau pe ea cam 45-50 de lei (are 20 gr). Ador faptul ca e practic transparenta, merge peste orice fdt, matifiaza excelent si fixeaza machiajul pe fata fara a crea deloc inesteticul efect de masca. Este atat de usoara ca nici nu o simt si da un finish extrem de catifelat tenului.
Mai am si o pudra de Too Faced, care imi place extrem de tare si pe care o folosesc doar cand realizez cate un machiaj mai elaborat, ca sa nu se termine, nu de alta :p

Blush
Pentru ca machiajul tenului sa fie desavarsit, este necesar sa folosim si blush, ca sa definim frumos pometii si sa le dam culoare. Imi plac:
  • Coastal Scents 10 Blush Palette (nu as putea sa va spun foarte multe despre ea decat ca e pe drum din SUA, ieri am facut comanda :p si ca are review-uri ff bune - gasiti un review pe  ;http://antonia-makeup.blogspot.com costa aprox 15 USD
  • Diorblush - desi e scump, doamna, scump!
 

  • ELF - farduri  de obraz, disponibil in multe nunate, cutiute de 2 gr - 8 lei/buc
 Stiu ca a fost o postare foooaaaarte lunga, si inca ar mai fi multe de zis... dar ma opresc aici! Sper ca nu v-ati plictisit citind! Va pup :D

2 comentarii:

ShareThis